0

Pyragai pyragėliai (serija "Darbštuolė")

  • Nuolaida knygai -76%
Internetu: 2,49 €
Knygyne: 9,99 €*
Sutaupote: 7.50 € (76%)
  • Pristatysime: per 12-48 val.*
Turime sandėlyje
Informacija

Pyragai pyragėliai (serija "Darbštuolė")

  • Leidėjas: Septyni menai
  • Išleidimo metai: 2009
  • Formatas: 20x24, minkšti viršeliai
  • Puslapių skaičius: 160
  • ISBN ar kodas: 9786098030037

2.49 In stock
Į krepšelį
Aprašymas

Pyragas - tai patiekalas, kurio imamės rečiau, užtat ne gaminame jį, o kuriame - su įkvėpimu ir pasitenkinimu. Pynė su vištiena, kopūstais įdarytos bandelės, vyniotinis su malta mėsa, žuvų pyragas su stogeliu... Visada kutenantys nosį ir neapsakomai gardūs, tinkami ir šventiniam stalui, ir jaukiai namiškių vakarienei pyragai - idealus valgis, kai už lango šalta ir dargana. Vieni jų paprasti, paruošiami per pusvalandį, o prie kitų tenka ilgokai paplušėti, užtat rezultatas nustebina net patį išrankiausią ragautoją. Viskas apie pyragus knygoje "Pyragai pyragėliai".


Ištikimiausi mūsų skaitytojai puikiai žino, kokiais principais vadovaudamiesi atrenkame „Darbštuolės" receptus. Visų pirma patiekalas turi būti skanus, antra, produktai turėtų nedaug kainuoti ir, be jokios abejonės, gaminimas turi būti gana paprastas ir neatimti daug laiko. Aš, kaip ir visos šeimininkės, kepu maltinukus, troškinu vištas, verdu sriubas ir smulkinu salotas. Bet dažnai tai darau tik iš pareigos - juk namiškius reikia pamaitinti kasdien. Vis dėlto yra patiekalas, kurio imuosi rečiau, užtat ne gaminu jį, o kuriu -su įkvėpimu ir pasitenkinimu. Tai pyragas. Tik neapsigaukite: kalbu ne apie desertus, o apie sotų, kvepiantį, mėsa ar žuvimis įdarytą antrąjį patiekalą. Pynė su vištiena, kopūstais įdarytos bandelės, vyniotinis su malta mėsa, žuvų pyragas su stogeliu... Traški plutelė, sultingas įdaras... Visada kutenantys nosį ir neapsakomai gardūs, tinkami ir šventiniam stalui, ir jaukiai namiškių vakarienei pyragai - idealus valgis, kai už lango šalta ir dargana. Ko gero, nėra kito patiekalo, kurio forma ir turinys taip puikiai derėtų. Ir netikėkite tais, kurie sakys, kad iškepti pyragą labai sunku. Prekybos centruose jau galima įsigyti net ir paruoštos tešlos, tad kalbos apie kepimo vargus skamba juokingai. Geriau išsirinkite receptą ir pamatysite: kokybiška tešla, skanus įdaras, pusvalandis kepimo ir - Jūsų kulinarinį talentą girs visi ragautojai. Išbandykite ir įsitikinsite, kad pyragas - toli gražu ne paprastas patiekalas, o jūsų rankomis įkūnyti namų jaukumas ir šiluma.



KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE PYRAGUI SKIRTUS PRODUKTUS

Ant kiekvienos miltų pakuotės rasite skaičių ir raidę, rodančius miltų rūšį. Skaičius reiškia pelenų kiekį: kuo jis mažesnis, tuo miltai kokybiškesni.Raidės nurodo glitumą: A, B ir C labiausiai tiks mielinei ir sluoksniuotai tešlai, D, E -riebioms trapiosioms tešloms. Svarbu ir miltų rupumas: stambiai malti miltai labiau tiks trapiajai tešlai, smulkiai - mielinei ir sluoksniuotai.

• Miltus būtinai sijokite-juose bus daugiau oro.

• Į tešlą visada geriau dėti sviesto, jei vartosite margariną, rinkitės tik kietąjį.

• Nors krakmolo dėti nebūtina, su juo kepiniai bus gražesni ir trapesni. Labiau tinka kukurūzų krakmolas, bet galite dėti ir bulvių.

Kiaušiniai daro tešlą puresnę.

Jei dedate kepimo miltelių, atsiminkite, kad jų reikia nepadauginti: į 1 kg miltų dėkite 5-8 g. Juos galima pakeisti soda, tik ją reikėtų gesinti parūgštintu vandeniu: 5 g sodos užpilkite maždaug 1 šaukšteliu.

Į trapesnę tešlą dėkite kietą sviestą, o jei norite, kad ji būtų puresne, - lydytą.

 

Parašykite atsiliepimą apie prekę!

Būtina įvertinti prekę

Dažniausiai perkama kartu