Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Quo vadis

Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime


Apsilankykite!
Populiariausios knygos
Naujos knygos
Knygų išpardavimas
2013-01-02 zivka

truputi daugoka religiniu nuokrypiu - bet knyga ziauriai patiko. verta perskaityti.


Šiuo metu neparduodama

2024-04-30 14.99 SoldOut

Knygos "Quo vadis" aprašymas

„Quo vadis“ - romanas, už kurį 1905 m. lenkų rašytojui Henrikui Senkevičiui buvo įteikta Nobelio premija. „Quo vadis“ - tai didinga epinė istorija apie Romą valdantį Neroną, krikščionis ir tragišką romėno ir krikščionės meilę.

Nerono laikais Roma buvo didinga – nuolatinės imperatoriaus dvaro puotos, turnyrai, šventės… Garbinami poetai, o cirkai ir amfiteatrai lūžta nuo žiūrovų. Linksmybės tęsiasi ir dieną, ir naktį – miestas alsuoja prabanga ir nerūpestingumu.

Vienas iš Nerono šalininkų, kilmingasis Petronijus, susidomi savo sūnėno Marko Vicinijaus ryšiais su paslaptinga moterimi, kurią šis įsimylėjo. Ligija – kadaise romėnų pagrobta tolimos šalies karaliaus duktė, vėliau įvaikinta kilmingos romėnų šeimos, bet neišsižadėjusi savo krikščionių tikėjimo...

Kai Amžinasis miestas paskęs liepsnose, ant beprotybės ribos balansuojantis imperatorius Neronas gros liutnia laukdamas įkvėpimo, tikėdamasis pranokti Homerą ir Vergilijų… O kai dėl Romos padegimo ant jo kris įtarimų šešėlis ir grės sukilimas, jis skubiai ieškos atpirkimo ožio – juo taps Romos pirmieji krikščionys, sulauksiantys siaubingų persekiojimų. Jie bus gaudomi ir kalinami, kankinami ir atiduodami laukiniams žvėrims… Ar šias negandas ištvers Vicinijaus ir Ligijos jausmai?

„Quo vadis“ įspūdingai vaizduoja Romos imperijos gyvenimą - ištvirkimas ir menas, perdėta prabanga ir smurtas, poezija ir žemiausi instinktai, tikėjimas ir meilė... Romane nagrinėjamos amžinosios tiesos – moralė ir amoralumas, gėris ir blogis, meilė ir neapykanta.

Prieš pradėdamas kurti „Quo vadis“, Henrikas Senkevičius išsamiai studijavo Romos imperijos istoriją, pats ne kartą lankėsi aprašomose vietovėse ir siekė, kad jo kūrinys kuo tiksliau atvaizduotų istorinį laikmetį. Pirmosios romano ištraukos pasirodė 1895–1896 m. įvairiuose Lenkijos laikraščiuose ir žurnaluose, o 1896 m. pasirodė ir knyga – nuo tada šis kūrinys išverstas į 50 kalbų.

Nors romanas buvo ne kartą ekranizuotas, didžiausios sėkmės susilaukė 1951 m. nufilmuota juosta, kurią režisavo amerikiečių režisieriaus Melvyn LeRoy. Ji buvo nominuota net aštuoniems „Oskarams“. „Quo vadis“ taip pat įkvėpė ne vieną teatro spektaklį ir operą.

Iš lenkų kalbos vertė Vytautas Visockas


  • Nobelio literatūros premijos laureato knyga


Kiti taip pat domėjosi


2013-01-02

truputi daugoka religiniu nuokrypiu - bet knyga ziauriai patiko. verta perskaityti.

2009-04-22

Nors jau senokai skaiciau, bet ji tikrai isirezus gerai i atminti. Ech, reiks dar karta paskaityt. Tikrai super knyga.

2009-01-12

Butinai pasiziurekit filma

2008-12-08

Siek tiek per daug sentimentali, bet gera knyga.

2008-09-18

vienas is geriausiu istoriniu romanu,ilgai isliekantis\r\n atmintyje!

2007-12-17

Pati geriausia kada mano skaityta apie senovės Romą... ir krikščionybę...Rekomenduoju:D

2007-09-14

Tikriausiai niekada daugiau neteks skaityti geresnes knygos... Skaitysiu ja jau ketvirta karta ir... visvien tai pati geriausia knyga.

2007-08-17

nuostabi knyga

Parašykite atsiliepimą apie "Quo vadis"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Šiuolaikinė užsienio literatūra

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Quo vadis", Henrikas Senkevičius (Henryk Sienkiewicz). Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Henrikas Senkevičius (Henryk Sienkiewicz) su knyga "Quo vadis" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Quo vadis" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Henrikas Senkevičius (Henryk Sienkiewicz). Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Quo vadis" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Quo vadis" perkama kartu