NEMOKAMAS PRISTATYMAS į Smartpost paštomatus nuo 15€

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 15 € *

Raugai kvietinės duonos gamyboje – saugos ir kokybės aspektai

Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime


Apsilankykite!
Populiariausios knygos
Naujos knygos
Knygų išpardavimas

Šiuo metu neparduodama

2024-03-31 6.99 SoldOut

Knygos "Raugai kvietinės duonos gamyboje – saugos ir kokybės aspektai" aprašymas

Mokomoji knyga "Raugai kvietinės duonos gamyboje – saugos ir kokybės aspektai" skirta maisto saugos, maisto mokslo bei maisto produktų gamybos technologijos studijų programų studentams ir platesniam, besidominčių kvietinių kepinių gamyboje naudojamais raugais, ratui.

Mokomojoje knygoje pateikti tyrimo metodai gali būti taikomi mokymo tikslais.

Turinys


Turinys



Įvadas / 5

1. Raugų mikroflora / 9

2. Raugų rūšys /  12

3. Raugų naudojimas kvietinių kepinių gamyboje /  13

4. Fermentacijos įtaka tešlos biocheminiams pokyčiams /  15

4.1. Organinių rūgščių formavimasis raugų fermentacijos metu /  16

4.2. Proteolitinių fermentų aktyvumas /  18

4.3. Aromatinių junginių formavimasis  / 20

4.4. Grūdų skaidulinių medžiagų pokyčiai fermentacijos metu  / 22

4.5. Egzopolisacharidų gamyba fermentacijos metu / 23

4.6. Raugų įtaka tešlos reologinėms savybėms / 24

5. Raugų įtaka kepinių kokybės rodikliams / 25

5.1. Raugo įtaka kepinių aromato formavimuisi / 25

5.2. Raugo įtaka kepinių savitajam tūriui ir žiedėjimui  /  30

5.2.1. Savitasis tūris / 30

5.2.2. Ziedėjimas  / 32

6. Pagrindiniai kvietinių kepinių saugos rodikliai / 34

6.1. Duonos pelėjimas / 34

6.2. Bulvinės ligos prevencija / 36

6.3. Akrilamido formavimosi kepiniuose aspektai /  38

6.4. Biogeniniai aminai - nepageidaujami junginiai fermentuotuose produktuose  / 43

7. Raugų ir kepinių tyrimo metodai / 46

7.1. Rūgštingumo nustatymas / 47

7.2. Pieno rūgšties bakterijų ir bendro mikroorganizmų skaičiaus nustatymas / 50

7.3. Bendro pieno rūgšties kiekio, L (+) ir D (-) laktatu nustatymo metodika / 52

7.4. Biogeninių aminų tyrimo metodika /  52

7.5. Fermentų aktyvumo rauguose tyrimo metodai /  54

7.5.1. Amilolitinių fermentų aktyvumo nustatymas / 54

7.5.2. Ksilanolitinių fermentų aktyvumo nustatymas / 56

7.5.3. Proteolitinių fermentų aktyvumo nustatymas / 58

8.  Kvietinių kepinių tyrimo metodai / 61

8.1. Kvietinių kepinių kokybės rodiklių nustatymo metodai / 61

8.1.1. Kepinių masės nustatymas / 62

8.1.2. Kepinių savitojo tūrio nustatymas / 62

8.1.3. Duonos ir pyrago kepinių akytumo nustatymas  / 63

8.1.4. Kepinių drėgnio nustatymas / 64

8.1.5. Kepinių juslinės analizės metodika / 66

8.1.6. Valgomosios druskos kiekio nustatymas kepiniuose filtravimo būdu / 67

8.1.7. Cukrų duonos pyrago gaminiuose tyrimas jodometriniu metodu  / 70

8.1.8. Riebalų kiekio nustatymo metodai / 74

8.2. Akrilamido kiekio kepiniuose nustatymas / 86

Literatūros sąrašas / 88

Priedai / 100


Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Raugai kvietinės duonos gamyboje – saugos ir kokybės aspektai"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Maisto technologijos knygos

Elena Bartkienė pristato įdomią ir tikrai naudingą knygą "Raugai kvietinės duonos gamyboje – saugos ir kokybės aspektai", kurią įsigyti internetu greita ir paprasta. Vos keli mygtuko spustelėjimai, operatyvus pristatymas ir, greičiausiai, jau kitą dieną galėsite mėgautis motyvuojančiu kūriniu. 

Šiuolaikiniame pasaulyje knygas pirkti itin lengva. Online knygyne pirkėjų visada laukia išsami ledinio informacijos santrauka, kurioje pateikiame knygos "Raugai kvietinės duonos gamyboje – saugos ir kokybės aspektai" aprašymą, nurodome autorių, kūrinio vertėją, puslapių skaičių ar literatūrinį žanrą. Viena ko negalime – atskleisti visų turinio detalių ar perskaityti knygos "Raugai kvietinės duonos gamyboje – saugos ir kokybės aspektai" už jus. Tačiau visada pasiūlysime geras knygų kainas, karštas leidyklų akcijas ir nuolaidas, kurių dėka naudingus kūrinius įsigysite pigiau. 

Perskaitėte knygą "Raugai kvietinės duonos gamyboje – saugos ir kokybės aspektai"? Kviečiame interneto knygyne palikti savo nuomonę, Elena Bartkienė tikrai to vertas. Skaitytojų atsiliepimai, kuriuos rasite šalia daugelio knygų aprašymų, padeda rinktis ir apsispręsti kitiems pirkėjams. 


Dažnai su "Raugai kvietinės duonos gamyboje – saugos ir kokybės aspektai" perkama kartu