NAUJIENA! -30% nuolaida visai BIOK kosmetikai! Naršykite čia >>

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Rinktinė

Kaina: 17,71 €
Kaina su kodu: 15,94 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
  • Pristatysime: per 24-48 val.*
Knygą turime sandėlyje

2024-04-30 17.71 InStock
Į krepšelį 15,94 € -10% su kodu
PATOGU

Knygos "Rinktinė" aprašymas

Aristotelis (384–322 m. pr. Kr.) – vienas žymiausių antikos filosofų, kurio idėjos darė didžiulę įtaką vėlesniųjų laikų Europos filosofijai. Retoje mokslo ar filosofijos knygoje neminimas jo vardas, neaptariamos vienos ar kitos jo idėjos. Jo kūrybinis palikimas labai gausus, tačiau vertimų į lietuvių kalbą iki šiol išleista nedaug.

Šioje „Rinktinėje“ publikuojami keturi Aristotelio veikalai. „Kategorijos“ – pagal susiklosčiusią tradiciją pirmasis iš šešių Aristotelio logikos traktatų, paprastai vadinamų „Organonu“. Jame išdėstyta Aristotelio kategorijų sistema, kurią sudaro 10 kategorijų (esmė, kiekybė, santykis, kokybė, vieta, laikas, padėtis, būsena, veikimas, patyrimas), išsamiai aptariamos atskiros kategorijos. „Nikomacho etika“ – vienas iš trijų Aristotelio etikos veikalų, kuriame analizuojama, kas yra aukščiausiasis gėris, dorybė, laimė, teisingumas, draugystė ir kt. „Poetika“ skirta bendriesiems estetikos klausimams ir tragedijos bei epo analizei, čia aptariama ir katarsio, kurį turi sukelti tragedija, sąvoka. Psichologijos traktate „Apie sielą“ aptariamos trys sielos dalys – maitinančioji, juntančioji ir mąstančioji, jų funkcijos, suvokimo ir pažinimo mechanizmai, suformuluotos bendrosios juslės, aktyviojo ir pasyviojo proto sąvokos.

Ši „Rinktinė“ – antroji pataisyta 1990 m. išleistų Aristotelio „Rinktinių raštų“ laida. Knygoje pateikti ir išsamūs paaiškinimai, ypač įdomūs ir vertingi – žymaus Lietuvos filosofo Vosyliaus Sezemano, kuris išvertė traktatą „Apie sielą“ ir, be to, sudarė nemažą Aristotelio sąvokų žodynėlį.



Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Rinktinė"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Filosofijos knygos

Aristotelis pristato įdomią ir tikrai naudingą knygą "Rinktinė", kurią įsigyti internetu greita ir paprasta. Vos keli mygtuko spustelėjimai, operatyvus pristatymas ir, greičiausiai, jau kitą dieną galėsite mėgautis motyvuojančiu kūriniu. 

Šiuolaikiniame pasaulyje knygas pirkti itin lengva. Online knygyne pirkėjų visada laukia išsami ledinio informacijos santrauka, kurioje pateikiame knygos "Rinktinė" aprašymą, nurodome autorių, kūrinio vertėją, puslapių skaičių ar literatūrinį žanrą. Viena ko negalime – atskleisti visų turinio detalių ar perskaityti knygos "Rinktinė" už jus. Tačiau visada pasiūlysime geras knygų kainas, karštas leidyklų akcijas ir nuolaidas, kurių dėka naudingus kūrinius įsigysite pigiau. 

Perskaitėte knygą "Rinktinė"? Kviečiame interneto knygyne palikti savo nuomonę, Aristotelis tikrai to vertas. Skaitytojų atsiliepimai, kuriuos rasite šalia daugelio knygų aprašymų, padeda rinktis ir apsispręsti kitiems pirkėjams. 


Dažnai su "Rinktinė" perkama kartu