Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Robinzonas Kruzas

4.0
(4 įvertinimai) Įvertinkite
Kaina: 19,99 €
Kaina su kodu: 15,59 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
  • Pristatysime: per 24-48 val.*
Knygą turime sandėlyje
2022-04-28 Joemama

Gera knyga, vienas klausimas ar tavo moce stora


2024-04-30 19.99 InStock
Į krepšelį 15,59 € -22% su kodu
PATOGU

Knygos "Robinzonas Kruzas" aprašymas

Tekstas yra nežymiai sutrumpintas ir pritaikytas jaunesniam skaitytojui.

Romanas „Robinzonas Kruzas“ debiutavo 1719-tais metais. Taigi, rašytojo Daniel Defoe personažui jau daugiau nei 300 metų, o jis vis dar mėgiamas, populiarus ir įkvepiantis daugybę įvairių sričių kūrėjų: nuo rašytojų iki filmų, serialų ar realybės šou scenaristų.

Pagrindinį Daniel Defoe knygos veikėją įkvėpė tikrų keliautojų patirtys. Manoma, kad vienas iš prototipų yra škotų keliautojas ir plėšikautojas, penkis metus praleidęs saloje, kuri šiandien pavadinta Robinzono Kruzo vardu. Tačiau jis ne vienintelis, kurio istorija pasinaudojo autorius.

Romanas „Robinzonas Kruzas“ pasakojamas dienoraščio žanro stiliumi. Nuotykių ieškotojas Robinzonas išsirengė į dar vieną savo kelionę. Deja, sudužus laivui jis vienintelis išgyveno ir atsidūrė saloje, kurioje praleido beveik trisdešimt metų. Autorius knyga yra ir detalus išgyvenimo taisyklių rinkinys, ir psichologinis veikalas apie izoliuotą, vienišą žmogų bei jo bandymus susitaikyti su realybe.

Autorius Daniel Defoe knygą rašė suaugusiems skaitytojams, tačiau per tuos tris šimtus metų istoriją pamėgo ir vaikai, taigi, pasakojimas yra unikalus, jo siužetas patrauklus, o tekste aktualių dalykų atranda tiek didelis, tiek mažas skaitytojas.

Pagrindinis veikėjas visada norėjo gyventi įdomų gyvenimą, tačiau nė neįsivaizdavo, kad likimas jam pamėtės šitokių išgyvenimų. Robinzonas Kruzas visiškai izoliuotoje saloje sugebėjo pasistatyti namuką, prasimanyti maisto, o vėliau net išgelbėti kanibalų belaisvį, įsitaisyti tarną bei išmokyti jį savo kalbos.

Robinzonas Kruzas tampa valios ir užsispyrimo ikona. Ne kiekvienas išgyventų negyvenamoje saloje. Ir net jei užtektų išmonės pasirūpinti kūno poreikiais, vienatvė, neturėjimas su kuo pasikalbėti, daugelį išvestų iš proto. Tačiau knygos herojus per laikotarpį, praleistą izoliacijoje, morališkai subrendo ir tapo tvirtesniu.

Šis leidimas iliustruotas australų dailininko, Hanso Christiano Anderseno medalio laimėtojo Robert Ingpen piešiniais.

Daniel Defoe (1660–1731) – rašytojas, verslininkas, politikas. Tiesa, verslas ir politika jam sekėsi kur kas prasčiau nei rašymas. Romanas „Robinzonas Kruzas“ – sėkmingiausias jo kūrinys, išverstas į daugiau nei šimtą kalbų ir įkvėpęs daugybę interpretacijų bei ekranizacijų.

Iš anglų kalbos vertė Viktorija Uzėlaitė.

Trumpas aprašymas niekada neatstos geros klasikos knygos, todėl siūlome ją įsigyti internetu ir nerti į laiko patikrintus nuotykius. Leidinius pirkti online verta dėl gerų kainų pasiūlymų, akcijų ir išpardavimų. Juk visi nori apsipirkti pigiau! Be to, pas mus rasite daugelį atsiliepimuose ir apžvalgose puikiai įvertintų knygų. Žvilgtelėkite į jų aprašymus, puslapių skaičių, autoriaus darbų santrauką, pavartykite ištraukas ir įsigykite gerų skaitinių visai šeimai!


  • Autorius: Danielis Defo
  • Leidėjas: Nieko rimto
  • Išleidimo metai: 2020
  • Knygos puslapių skaičius: 224
  • Formatas: 20x24, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786094416828

Kiti taip pat domėjosi


2022-04-28

Gera knyga, vienas klausimas ar tavo moce stora

2021-12-07

Prieš dovanodama knygą nuotykių ir piratų mylėtojui, norėjau ir pati pavartyti, prisiminti. Nepajutau, kaip atsidūriau paskutiniame puslapyje. Knygą galima skaityti vietoje vaistų nuo depresijos, jokių liūdnų minčių, samprotavimų, tik optimistinis, įtraukiantis veiklos aprašymas: padariau tą, sugavau tą, išsikepiau...

2021-03-15

Tai adaptacija, o ne pilna kūrinio versija. Turėtumėte tai nurodyti prie knygos aprašymo

2020-12-31

Knygą padovanojau.Žinau, ji suteikė labai daug džiaugsmo.Esu ją skaičiusi anksčiau, todėl žinojau ką dovanoti.

Parašykite atsiliepimą apie "Robinzonas Kruzas"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Klasikinė literatūra 9-12 metų vaikams

Online knygyno asortimente tūkstančiai įvairaus žanro knygų vaikams. Tarp jų ir kūrinys "Robinzonas Kruzas", kurį pristato Daniel Defoe. Siūlome ne tik išsamų "Robinzonas Kruzas" aprašymą, bet ir susipažinti su kitomis panašia tema kuriančių vaikų ir jaunimo rašytojų knygomis, bei sužinoti, ką dar išleido Daniel Defoe. Parengėme populiariausių Lietuvos ir užsienio autorių gyvenimo santraukas. 

Šiuolaikiniame knygyne surinkta viskas, ką reikia žinoti apie "Robinzonas Kruzas". Knygos puslapyje rasite trumpą siužetą, ištrauką, puslapių skaičių, leidimo metus, nurodytą kūrinio vertėją ir kitą naudingą informaciją. Daugelis knygų turi ir skaitytojų atsiliepimų skiltį. Jei tokių nėra – tapkite pirmuoju palikusiu savo nuomonę apie leidinį ir palengvinkite kitiems apsisprendimą pirkti. Įsigyti internetu knygą "Robinzonas Kruzas" dažnai yra pigiau. Pasitikrinkite, greičiausiai, mėgiamai knygai taikoma akcija ir ją nusipirksite už patrauklią kainą. 


Dažnai su "Robinzonas Kruzas" perkama kartu