Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Rožės vardas

4.8
(11 įvertinimai) Įvertinkite
Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime


Apsilankykite!
Populiariausios knygos
Naujos knygos
Knygų išpardavimas
2021-06-09 Paulius

Uta ta kaip gerai. Skaitai ir nenori kad pasibaigtų. Visiškai erudito knyga.


Šiuo metu neparduodama

2024-04-30 10.325 SoldOut

Knygos "Rožės vardas" aprašymas

„Rožės vardas“ yra pirmasis italų semiotiko Umberto Eco (1932 – 2016) romanas. Pirmą kartą išleistas italų kalba 1980-ais metais.

Romanas „Rožės vardas“ vyksta 1327-ų metų lapkritį kažkur Šiaurės Italijoje, viename benediktinų vienuolyne tarp Ligūrijos, Pjemonto ir Prancūzijos sienų. Pagrindiniams herojams, vienuoliui pranciškonui, mokslininkui Viljamui iš Baskervilio ir jo jaunam padėjėjui Adsui, novicijui iš benediktinų vienuolyno Melke, tenka tirti paslaptingą vienuolio mirtį. Vilhelmui, kurio pirmoji misija buvo parengti svarbų popiežiaus Jono XXII ir imperatoriaus Liudviko IV teologų susitikimą, teks įrodyti, kad jo mokslininko ir buvusio inkvizitoriaus reputacija tebėra aukšta.

„Rožės vardas“ yra realybėje įgyvendintos Umberto Eco postmodernaus kūrinio teorijos. Romane suformuoti keli siužetiniai ir prasminiai sluoksniai, artimi įvairių skaitytojų auditorijoms. Plačioji publika „Rožės vardą“ skaito kaip sudėtingą istorinį detektyvą, o siauresnė jame mato dar ir istorinį romaną su daugybę unikalių faktų apie epochą su detektyvinę literatūrą parodijuojančiu siužetu, na, o žinovai perskaito filosofinį ir kultūrologinį veikalą apie viduramžių ir šiuolaikybės pasaulėžiūrinius skirtumus, apie literatūros prigimtį ir prasmę, jos santykį su religija, ir viso aprašyto universumo vietą žmonijos istorijoje.

Aliuzijų pasiūla „Rožės varde“ yra milžiniška. Jas galima sureitinguoti – nuo bendrą išsilavinimą atitinkančio lygio iki tik specialistams suprantamų. Pagrindinis knygos herojus Viljamas iš Baskervilio iš vienos pusės panašus į Viljamą Okamą, pranciškonų vienuolį, filosofą, pranciškonų nominalistų filosofinės mokyklos kūrėją, o iš kitos žiūrint – akivaizdžiai primena Šerloką Holmsą, nes naudoja žymiojo seklio dedukcijos metodą, ir kilęs iš vietovės su tokiu pačiu pavadinimu, kaip ir žymiausias holmsianos kūrinys. Svarbiausias Viljamo priešininkas Jorge iš Burgoso yra sudėtingai sukonstruota žymaus rašytojo Jorge Luis Borges, kuris buvo Argentinos nacionalinės bibliotekos direktoriumi, parodija.

1986 metais romanas „Rožės vardas“ buvo ekranizuotas. Režisierius Jeanas-Jacques Annaudas pagrindiniam Viljamo vaidmeniui pakvietė Seano Connery, o Adsą suvaidino Christianas Slateris. Nors ekranizacija sulaukė didžiulės sėkmės ir buvo giriama kritikų, Umberto Eco ja nebuvo patenkintas ir, kol buvo gyvas, leidimo ekranizacijai nedavė niekam.

2019 metais buvo parodytas aštuonių dalių mini serialas „Rožės vardas“, kuriame Viljamo vaidmuo atiteko Johnui Turturro.

Iš italų kalbos vertė Inga Tuliševskaitė


  • Pavadinimas originalo kalba: Il nome della rosa
  • Autorius: Umberto Eco
  • Leidėjas: Alma littera
  • Išleidimo metai: 2019
  • Knygos puslapių skaičius: 520
  • Formatas: 14x24, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786090138977
  • Vertėjas: Inga Tuliševskaitė
  • Iš kokios kalbos versta: italų

Kiti taip pat domėjosi


2021-08-05

2021-06-09

Uta ta kaip gerai. Skaitai ir nenori kad pasibaigtų. Visiškai erudito knyga.

2021-06-03

Jei turėčiau praleisti metus dykumoje ar saloje ir man būtų leista pasiimti tik vieną knygą, tai būtų Rožės vardas. Tai viena iš tų retų tobulų knygų.

2021-06-02

Tiek išminties ir filosofijos viename romane. Labai retai tenka susidurti su tokia knyga.

2021-05-19

Umberto Eko geriausia kas galėjo nutikti šiuolaikinėje Italų literatūroje. Yra rašytojai ir yra Umberto.

2021-05-12

Radau tai ko tikėjausi ir dar daugiau. Tai knyga, kurią reikia pasigrožėti, ir pasinert į viduramžių rūpesčius.

2021-05-07

Vargau su šia knyga, man buvo per sunki. Sudėtingas tekstas, netipinė kalba.

2021-05-06

Labai klampi knyga. Sunku buvo skaityti, ypač pačioje pradžioje. Painu, bet vėliau užkabino ir buvo įdomu kaip visos mįslės išsispręs.

2021-04-28

Paslaptinga viduramžių dvasia alsuojanti knyga.

2021-04-21

Istorinis romanas. Gausu autentiškų to meto aplinkos, kasdienybės, žmonių portretų detalių. Vaizdinga ir turtinga kalba.

2021-04-16

Įspūdinga viduramžių istorija, daug paslapčių, netikėtų įvykių. Įtraukiantis ir pagal knygą rodomas serialas, bet knyga tikrai įdomiau, rekomenduoju perskaityti :)

Parašykite atsiliepimą apie "Rožės vardas"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Šiuolaikinė užsienio literatūra

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Rožės vardas", Umberto Eco. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Umberto Eco su knyga "Rožės vardas" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Rožės vardas" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Umberto Eco. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Rožės vardas" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Rožės vardas" perkama kartu