Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Sapnuoju Lietuvą. Fotografijos (1960-2010)

Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime


Apsilankykite!
Populiariausios knygos
Naujos knygos
Knygų išpardavimas

Šiuo metu neparduodama

2024-04-30 14.36 SoldOut

Knygos "Sapnuoju Lietuvą. Fotografijos (1960-2010)" aprašymas

„Naujajame R. Augūno albume nėra vaizdų iš tolimų kraštų ar snieguotų kalnų viršūnių fotografijų, kurios gerokai paįvairino geografine prasme gana siaurą Lietuvos fotografijos mokyklos panoramą. Nauja knyga R. Augūnas tarsi vėl atsigręžia į gimtąją šalį, grįžta namo, ir šis sugrįžimas nėra toks netikėtas, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Net ir fotografuodamas kalnuose, R. Augūnas fiksuodavo ne vien įspūdingas sniego ir uolų masyvų kompozicijas, bet taip pat kalnų apsuptyje ar jų viršūnėse įamžindavo žmogų.
Žmogaus psichologinis portretas ir apie jo gyvenimą kalnuose pasakojantys siužetai R. Augūno fotografijose yra tokie pat svarbūs, o gal net ir svarbesni, už didingus gamtos vaizdus. Pasak fotografijos ir kino kritiko Skirmanto Valiulio, „R. Augūną ir Lietuvos kaime, ir Pamyre, prie Afganistano sienos, labiausiai domino žmogus“. Tad nenuostabu, kad lietuvių fotografas priskiriamas humanistinės fotografijos krypčiai – su ja R. Augūną sieja noras parodyti, jog „visų tautų žmones jaudina tos pačios problemos ir būtent tuo jie labai artimi vieni kitiems“. Tomas Pabedinskas


Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Sapnuoju Lietuvą. Fotografijos (1960-2010)"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Lietuvių literatūra

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Sapnuoju Lietuvą. Fotografijos (1960-2010)", Romualdas Augūnas. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Romualdas Augūnas su knyga "Sapnuoju Lietuvą. Fotografijos (1960-2010)" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Sapnuoju Lietuvą. Fotografijos (1960-2010)" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Romualdas Augūnas. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Sapnuoju Lietuvą. Fotografijos (1960-2010)" palikti ir jūs.