Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Savas svetimas dainius. Adamas Mickiewiczius lietuvių literatūros kanone (1883–1940)

Kaina: 22,96 €
Kaina su kodu: 20,67 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
NEMOKAMAS PRISTATYMAS
į Smartpost paštomatus Lietuvoje
  • Pristatysime: per 24-48 val.*
Knygą turime sandėlyje

2024-04-30 22.963 InStock
Į krepšelį 20,67 € -10% su kodu
PATOGU

Knygos "Savas svetimas dainius. Adamas Mickiewiczius lietuvių literatūros kanone (1883–1940)" aprašymas

Ši knyga „Savas svetimas dainius. Adamas Mickiewiczius lietuvių literatūros kanone (1883–1940)“ skirta apmąstyti nevienareikšmiam Adamo Mickiewicziaus (1798-1855) statusui XIX a. pabaigoje - XX a. pirmoje pusėje besiformavusiame lietuvių literatūros kanone. Nors lenkakalbių Lietuvos romantikų grožiniai tekstai, Juozo Tumo žodžiais tariant, išmokė pirmuosius lietuvių inteligentus „gerbti savo praeitį ir mylėti dabartį", vėliau pastariesiems tekęs uždavinys apibrėžti lietuvių nacionalinę kultūrą lėmė dilemą: ar minėtus kūrinius traktuoti kaip savą, ar kaip svetimą kultūrinį paveldą?

Kadangi Mickievvicziaus kūryba meninės vertės ir žinomumo aspektu yra reprezentatyviausia lenkakalbio istorinės Lietuvos paveldo dalis, todėl ir ginčai dėl to, kas vadintina ar priskirtina lietuvių literatūrai, neretai įsiplieksdavo vertinant būtent šio poeto kūrybą. Šiuo tyrimu kaip tik ir siekiu nustatyti, kokiais argumentais, prielaidomis ir kultūrinėmis praktikomis buvo paremtas Mickievvicziaus kūrybos (ne)priskyrimas lietuvių literatūrai.



Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Savas svetimas dainius. Adamas Mickiewiczius lietuvių literatūros kanone (1883–1940)"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Literatūros ir kalbos mokslo knygos

Viktorija Šeina pristato įdomią ir tikrai naudingą knygą "Savas svetimas dainius. Adamas Mickiewiczius lietuvių literatūros kanone (1883–1940)", kurią įsigyti internetu greita ir paprasta. Vos keli mygtuko spustelėjimai, operatyvus pristatymas ir, greičiausiai, jau kitą dieną galėsite mėgautis motyvuojančiu kūriniu. 

Šiuolaikiniame pasaulyje knygas pirkti itin lengva. Online knygyne pirkėjų visada laukia išsami ledinio informacijos santrauka, kurioje pateikiame knygos "Savas svetimas dainius. Adamas Mickiewiczius lietuvių literatūros kanone (1883–1940)" aprašymą, nurodome autorių, kūrinio vertėją, puslapių skaičių ar literatūrinį žanrą. Viena ko negalime – atskleisti visų turinio detalių ar perskaityti knygos "Savas svetimas dainius. Adamas Mickiewiczius lietuvių literatūros kanone (1883–1940)" už jus. Tačiau visada pasiūlysime geras knygų kainas, karštas leidyklų akcijas ir nuolaidas, kurių dėka naudingus kūrinius įsigysite pigiau. 

Perskaitėte knygą "Savas svetimas dainius. Adamas Mickiewiczius lietuvių literatūros kanone (1883–1940)"? Kviečiame interneto knygyne palikti savo nuomonę, Viktorija Šeina tikrai to vertas. Skaitytojų atsiliepimai, kuriuos rasite šalia daugelio knygų aprašymų, padeda rinktis ir apsispręsti kitiems pirkėjams. 


Dažnai su "Savas svetimas dainius. Adamas Mickiewiczius lietuvių literatūros kanone (1883–1940)" perkama kartu