Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Sodas

4.0
(3 įvertinimai) Įvertinkite
Kaina: 6,99 €
Kaina su kodu: 4,89 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
  • Pristatysime: per 24-48 val.*
Knygą turime sandėlyje
2022-01-15 Giedrė

Autorė yra žodžio ir istorijų meistrė.Visi jos kūriniai kokie skirtingi bebūtų užburia.


2024-04-30 6.99 InStock
Į krepšelį 4,89 € -30% su kodu
PATOGU

Knygos "Sodas" aprašymas

Marina Stepnova – įvairiomis premijomis apdovanota rusų autorė. Ankstesnė jos knyga „Lazario moterys“ pateko į trumpąjį „Russian Booker“ sąrašą. Kiti kūriniai taip pat įvertinti prestižinėmis premijomis bei sulaukė itin palankių skaitytojų ir kritikų apžvalgų. Naujausias romanas „Sodas“ pasakoja apie tai, kaip sunku būti laisvu žmogumi tradicijų ir prietarų suvaržytame pasaulyje.

Trumpas aprašymas teigia, kad romanas „Sodas“ nukels skaitytojus į XIX a. Rusiją. Čia kunigaikščio Boriatinskio šeimoje gimsta visiškai nelauktas vaikas. Ir dar mergaitė. Šis vaikas kėsinasi sugriauti idealius santykius ir tobulą gyvenimą. Tituluota šeima gyveno sodų apsuptyje, viskuo pertekę ir turtingi, tačiau vėlyvas vaikas pamažu viską keičia.

Rašytoja Marina Stepnova klausia, ką reiškia būti dvidešimt pirmo amžiaus moterimi, pasaulyje, kuris priklauso devyniolikto amžiaus vyrams. Įsivaizduokite, kad esate protingas ir turtingas žmogus, tačiau nieko negalite padaryti. Ir ne todėl, kad nesilaikote taisyklių, bet todėl, kad jūs nuo pat pradžių esate nelauktas ir atstumtas.

Pagrindinė Marinos Stepnovos romano „Sodas“ veikėja Tusia – laiką lenkianti mergaitė. Ji pati pasirinko, kada jai gimti. Ji renkasi ir ką jai mylėti, ir ko nekęsti. Griežtoje ir papročių valdomoje santvarkoje, kurioje visi pirmiausiai priklauso ne sau, o luomui, Tusia elgiasi nenormaliai – kaip laisvas žmogus. Ji nesilaiko taisyklių, šokiruoja aplinkinius, kalba kada nori ir iš gyvenimo imta tik tai, ko jai reikia. Ir dar Tusia ypač myli arklius.

Pasakojimo stiliumi, siužetu ir aplinka „Sodas“ primena rusų klasikos žanro romanus. Kunigaikščių dvaras įkūnija tradicinį rusišką anuometinį pasaulį. Čia sukasi pirkliai, lauko ir ūkio darbus dirba valstiečiai, gajūs prietarai ir kalendorinės tradicijos. Ir kažkur tolumoje juntama revoliucijos grėsmė.

Marina Stepnova – rusų autorė, kuri dirba populiarių leidinių žurnaliste bei redaktore. Ilgai rašiusi komercinius tekstus, rašytoja sukūrė ne tik puikių skaitytojų atsiliepimų sulaukusius, bet ir palankiai kritikų įvertintus romanus. Jie išversti į daugiau nei dvidešimt kalbų. Lietuvos skaitytojai taip pat jau turėjo progą susipažinti su autorės romanais „Lazario moterys“ ir „Italų pamokos“.

Iš rusų kalbos vertė Dalia Saukaitytė

Sudomino knyga? Kviečiame romaną „Sodas“ įsigyti internetu. Online knygyne pirkti pigiau, be to, lengvai rasite išpardavimų, akcijų bei gerų kainų, taikomų kitiems įdomiems leidiniams. Siūlomų knygų puslapiuose patalpinome ištraukas, santraukas, aprašymus, informaciją apie puslapių skaičių, leidimo metus ar autorius.


  • Autorius: Marina Stepnova
  • Leidėjas: Tyto alba
  • Išleidimo metai: 2020
  • Knygos puslapių skaičius: 344
  • Formatas: 15x22, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786094665066

Kiti taip pat domėjosi


2022-01-15

Autorė yra žodžio ir istorijų meistrė.Visi jos kūriniai kokie skirtingi bebūtų užburia.

2021-06-03

Mėgstu istirinio pobudzio knygas,bet ši neužkabino,kazko jai truksta,skaičiau be užsidegimo,nėr ko lyginti su Petro imperatore,nuo kurios negali atsitraukti.

2021-01-15

Puiki knyga, kažkuo primena Sabaliauskaitės Petro Imperatorę. Prarijau tiesiog ją.

Parašykite atsiliepimą apie "Sodas"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Šiuolaikinė užsienio literatūra

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Sodas", Marina Stepnova. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Marina Stepnova su knyga "Sodas" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Sodas" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Marina Stepnova. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Sodas" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Sodas" perkama kartu