Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Stebuklingosios Nilso kelionės

4.8
(5 įvertinimai) Įvertinkite
Kaina: 15,99 €
Kaina su kodu: 11,99 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
  • Pristatysime: per 24-48 val.*
Knygą turime sandėlyje
2022-12-02 Toma

Vaikystėje man patiko ši knyga, o mano vaikai taip pat myli šią knygą.


2024-04-30 15.99 InStock
Į krepšelį 11,99 € -25% su kodu
PATOGU

Knygos "Stebuklingosios Nilso kelionės" aprašymas

Susipažinkite! Neklaužada Nilsas, žąsinas Martinas ir... Švedija.

„Stebuklingosios Nilso kelionės“ - tai pasakojimas apie nepaprastą berniuko ir žąsino kelionę per Švediją į Laplandiją. Selma Lagerlof, panaudojusi pasakos žanrą, sukūrė nepaprastai informatyvią - kupiną reikšmingų įvykių ir svarbių faktų - istoriją. Sugalvota kaip Švedijos geografijos vadovėlis, ši knyga jau daugiau nei šimtmetį džiugina skaitytojus visame pasaulyje. Ir ne tik vaikus, bet ir suaugusius.

Švedija – viena gražiausių pasaulio šalių. Nuostabaus grožio fiordai ir neįveikiamos uolos, senieji miškai ir tūkstančiai ežerų. Tačiau beveik prieš šimtą metų ši dabar klestinti šalis buvo skurdi ir neišsivysčiusi, o to meto vadovėliai Švedijos mokyklose - blankūs, nuobodūs ir neįdomūs.

Taip susiklostė, kad 1902 m. pedagogas Alfredas Dalinas kreipėsi į tuometinę šalies šviesuomenę su prašymu parašyti naujus vadovėlius. Tokius, kurie sudomintų vaikus. Knygą apie gimtosios šalies geografiją pasisiūlė parašyti visoje šalyje žinoma rašytoja Selma Lagerlof. Anksčiau populiari rašytoja dirbo mokytoja, todėl geriau nei bet kas kitas žinojo, ko reikia vaikams ir kas jiems įdomu. Būtent todėl Selmos Lagerlof pagrindinis romano veikėjas yra neklaužada berniukas, toks panašus į tūkstančius kitų vaikų, o jo vardas - vienas populiariausių Švedijoje - Nilsas Holgersonas.

Prieš parašydama „Stebuklingąsias Nilso keliones“, rašytoja keliavo po visą Švediją, lankėsi net šaltojoje Laplandijoje, kad vėliau knygoje galėtų itin tiksliai atpasakoti savo įspūdžius. Ne tik apie matytą šalį ir gamtą, bet ir apie gyventojus, jų kasdienybę, papročius, tikėjimus ir legendas.

Per visą Nilso kelionę susipažįstame su įvairiais veikėjais – tiek teigiamais, tiek neigiamais. Tik iš pirmo žvilgsnio tai užkerėto dvylikamečio Nilso nuotykiai. Ši nepaprasta pasaka - tai ne tik geografijos vadovėlis, bet ir jauną žmogų auklėjantis skaitinys. Nilso patirti nuotykiai ir išbandymai jį ne tik užgrūdino, bet ir padarė geresniu, rūpestingesniu ir, žinoma, protingesniu. Tai romanas apie jauno herojaus asmenybės brandą ir įgytą patirtį.

Pirmasis knygos tomas buvo išleistas prieš 116 metų, 1906 metais, ir tapo perkamiausia knyga ne tik Švedijoje. 1909 m. Selma Lagerlof už šį pasakojimą apie stebuklingą berniuko kelionę gavo Nobelio literatūros premiją.

„Stebuklingosios Nilso kelionės“ - tai nuostabi ir magiška pasaka, kurioje geografiniai faktai apie šalį susipina su pamokančiu ir auklėjančiu pasakojimu apie draugystę, pasiaukojimą, savitarpio pagalbą ir nesavanaudiškumą. Kartu su Nilsu mes, skaitytojai, tampame geresni, malonesni, jautresni ir darbštesni. Išmintinga pasaka.


  • Nobelio literatūros premijos laureato knyga

  • Autorius: Selma Lagerlof
  • Leidėjas: Tyto alba
  • Išleidimo metai: 2021
  • Knygos puslapių skaičius: 586
  • Formatas: 17x24, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786094666025
  • Vertėjas: Adelė Laigonaitė
  • Iš kokios kalbos versta: švedų

Kiti taip pat domėjosi


2022-12-02

Vaikystėje man patiko ši knyga, o mano vaikai taip pat myli šią knygą.

2022-11-29

Animacinis serialas yra tiesiog geresnis.

2022-11-24

Knyga, kuria turetu skaityti visose mokyklose, kad vaikai ismoktu pagarbos gamtai ir kiekvienai gyvenimo formai.

2022-11-23

Kaip vaiko skaitymo pradžios pratimas man atrodo tobulas pasirinkimas. Jame yra būtinų elementų, kurie pralinksmina ir skatina skaitytojo vaizduotę.

2022-11-22

Jei tik aš galėčiau skristi...

Parašykite atsiliepimą apie "Stebuklingosios Nilso kelionės"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Klasikinė literatūra 9-12 metų vaikams

Online knygyno asortimente tūkstančiai įvairaus žanro knygų vaikams. Tarp jų ir kūrinys "Stebuklingosios Nilso kelionės", kurį pristato Selma Lagerlof. Siūlome ne tik išsamų "Stebuklingosios Nilso kelionės" aprašymą, bet ir susipažinti su kitomis panašia tema kuriančių vaikų ir jaunimo rašytojų knygomis, bei sužinoti, ką dar išleido Selma Lagerlof. Parengėme populiariausių Lietuvos ir užsienio autorių gyvenimo santraukas. 

Šiuolaikiniame knygyne surinkta viskas, ką reikia žinoti apie "Stebuklingosios Nilso kelionės". Knygos puslapyje rasite trumpą siužetą, ištrauką, puslapių skaičių, leidimo metus, nurodytą kūrinio vertėją ir kitą naudingą informaciją. Daugelis knygų turi ir skaitytojų atsiliepimų skiltį. Jei tokių nėra – tapkite pirmuoju palikusiu savo nuomonę apie leidinį ir palengvinkite kitiems apsisprendimą pirkti. Įsigyti internetu knygą "Stebuklingosios Nilso kelionės" dažnai yra pigiau. Pasitikrinkite, greičiausiai, mėgiamai knygai taikoma akcija ir ją nusipirksite už patrauklią kainą. 


Dažnai su "Stebuklingosios Nilso kelionės" perkama kartu