NEMOKAMAS PRISTATYMAS į Smartpost paštomatus nuo 15€

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 15 € *

Tėvas Gorijo

Kaina: 15,87 €
Kaina su kodu: 14,12 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
NEMOKAMAS PRISTATYMAS
į Smartpost paštomatus Lietuvoje
  • Pristatysime: per 24-48 val.*
Knygą turime sandėlyje

2024-03-31 15.87 InStock
Į krepšelį 14,12 € -11% su kodu
PATOGU

Knygos "Tėvas Gorijo" aprašymas

„Tėvas Gorijo“ - sukrečiantis ir laikui nepavaldus garsiausio Prancūzijos rašytojo šedevras apie žmonių godumą ir išdavystę.

Ponios Vokė pensione keistai susipina trijų žmonių gyvenimai. Prie vieno stalo atsiduria perspektyvus teisės studentas, trokštantis atsidurti aukštuosiuose visuomenės sluoksniuose, Eugenijus Rastinjakas, besislapstantis nusikaltėlis, juodosios Paryžiaus pusės žinovas Votrenas ir bankrutavęs makaronų fabriko savininkas Gorijo.

Moterys, kurioms Gorijo siunčia paskutinius prabangos likučius, pasirodo esančios visai ne kekšės, o už kilmingų ir turtingų vyrų ištekėjusios Gorijo dukterys. Tėvo meilė besąlygiška, pasiaukojanti – jam tereikia žinoti, kad dukterims viskas gerai. Tada ir jam gerai. Tačiau ar tikrai? Tėvas Gorijo perka savo dukterų meilę pinigais, o kai jų nebeturi, dukros staiga pradingsta – nebėra kam slaugyti jo susirgusio.

Pasipiktinęs tokiu elgesniu Rastinjakas imasi ieškoti teisybės. Kodėl dukterys nelanko mirštančio tėvo, kodėl užtrenkė jam duris? Votreno padedamas Rastinjakas greitai sužino, kokia išlikimo visuomenėje kaina, ir pats nejučia padeda ant svarstyklių sąžinę ir norą bet kokia kaina iškilti…

„Mes visi esame Tėvo Gorijo vaikai.“
Felicien Marceau

Neretai prancūziškuoju Dostojevskiu vadinamas Honoré de Balzacas daugumą savo kūrinių sujungė į ciklą „Žmogiškoji komedija“, kurio pagrindu laikomas romanas „Tėvas Gorijo“. Tuo jis norėjo pabrėžti savo kūrinių realistiškumą ir ironišką požiūrį į to laikotarpio visuomenę, kuri visada buvo pagrindinis jo kūrinių objektas. „Tėvą Gorijo“ privaloma perskaityti mokykloje, tačiau skaitomas subrendusio, vaikų turinčio žmogaus akimis, šis kūrinys suprantamas kitaip…


  • Pavadinimas originalo kalba: Le Père Goriot
  • Autorius: Onorė de Balzakas (Honore de Balzac)
  • Leidėjas: Obuolys
  • Išleidimo metai: 2022
  • Knygos puslapių skaičius: 352
  • Formatas: 14x20, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786094844478
  • Vertėjas: Vincas Bazilevičius, Dominykas Urba
  • Iš kokios kalbos versta: prancūzų

Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Tėvas Gorijo"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Klasika. Užsienio literatūra

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Tėvas Gorijo", Onorė de Balzakas (Honore de Balzac). Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Onorė de Balzakas (Honore de Balzac) su knyga "Tėvas Gorijo" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Tėvas Gorijo" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Onorė de Balzakas (Honore de Balzac). Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Tėvas Gorijo" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Tėvas Gorijo" perkama kartu