Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Tibeto mirusiųjų knyga

5.0
(8 įvertinimai) Įvertinkite
Kaina: 14,21 €
Kaina su kodu: 12,79 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
  • Pristatysime: per 18-26 val.*
Knygą turime sandėlyje
2022-05-09 Neringa

labai paguodžiančios autorės tezės, padėjusios į mirtie faktą žiūrėti iš visai kitos perspektyvos


2024-04-30 14.21 InStock
Į krepšelį 12,79 € -10% su kodu
PATOGU

Knygos "Tibeto mirusiųjų knyga" aprašymas

„Tibeto mirusiųjų knyga“ arba kitaip Bardo thodol yra tekstas, kurį tibetiečiai skaito šalia mirusiojo, tikėdami, kad jo sąmonė kurį laiką dar lieka kūne ir viską girdi. Tekstai paruošia kelią į pomirtinį pasaulį ir neleidžia paklysti tarpinėje būsenoje tarp mirties ir atgimimo.

Kiekvienos kultūros ir tautos įsivaizdavimas apie pomirtinį pasaulį skirtingas. Dėl to skiriasi ir laidojimo papročiai. Įsivaizduokite, kad palikdami kūną girdite mylimojo balsą, kuris į ausį šnabžda paaiškinimus apie viską, ko laukti pomirtiniame gyvenime. Tibetiečiai mirusiajam skaito tekstus, nurodančius tolesnį keli, padeda suprasti mirties esmę ir palengvinti tarpsnį iki atgimimo. Pomirtinio pasaulio vaizdiniai išsamiai aprašyti „Tibeto mirusiųjų knygoje“.

Šiame Rytų išminties leidinyje iš pradžių pristatoma Tibeto istorija, pagrindinės filosofinės idėjos, budizmo tiesos. Skaitytojams paaiškinamos įvairių išsireiškimų prasmės, teksto struktūra, esminės doktrinos ir pateikiamos gairės, kurios padės suprasti kaip tibetiečiai įsivaizduoja mirtį. Kas vyksta mirties metu? Knygoje aprašomi mirties ženklai ir specifiniai ritualai, kuriuos reikia atlikti prieš keliaujant į anapusinį gyvenimą.

Knygos autorystė priskiriama Guru Padmasambhavai, gyvenusiam VIII amžiuje. Tiesa, pats jis nerašė, o knygoje užrašyti Guru Padmasambhavos mokymai. Tekstas atrastas tik penkioliktame amžiuje.

Anglų kalba „Tibeto mirusiųjų knyga“ pirmą kartą pasirodė 1927-ais metais. Nuo tada ji išpopuliarėjo visame pasaulyje ir skaitoma kaip budistinis išminties tekstas, padedantis nuraminti mintis ir medituoti.

Viena iš šiuolaikinių žmonių jungiančių savybių yra mirties baimė. „Tibeto mirusiųjų knyga“ padeda į natūralų procesą pažvelgti kiek kitaip, mirusiojo artimiesiems lengviau susitaikyti, taip pat apgalvoti savo gyvenimą ir stengtis jį nugyventi etiškai bei teisingai.

„Tibeto mirusiųjų knyga“ skirta visiems besidomintiems Rytų šalių filosofija, papročiais, kultūra, taip pat budizmu. Kviečiame leidinį įsigyti internetu.

Pirkti online galime pasiūlyti ir kitų religinio ar filosofinio žanro knygų. Na, o ieškantiems įvairesnių skaitinių, priminsime, kad asortimente gausu knygų, pasižyminčių įvairiais siužetais, įdomiais veikėjais, patarimais ar vaizdingais aprašymais. Rinkitės! O tą padaryti padės informacinės santraukos su trumpais aprašymais, leidinių ištraukomis, leidimo metais, puslapių skaičiumi bei kitomis detalėmis. Atsiliepimai ir apžvalgos taip pat padeda apsispręsti, ką skaityti, o geromis kainomis viliojame apsipirkti pigiau. Tereikia pasinaudoti akcijomis bei išpardavimais!


  • Serija: Auksinė Obuolio kolekcija
  • Leidėjas: Obuolys
  • Išleidimo metai: 2021
  • Knygos puslapių skaičius: 352
  • Formatas: 15x21, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786094840364
  • Vertėjas: Algirdas Kugevičius
  • Iš kokios kalbos versta: tibetiečių

Kiti taip pat domėjosi


2022-05-09

labai paguodžiančios autorės tezės, padėjusios į mirtie faktą žiūrėti iš visai kitos perspektyvos

2022-01-25

Labai patiko, rekomenduoju

2021-09-20

Labai stipri knyga, nesitikėjau, kad tokia gera bus, likau gerąją prasme nustebinta

2021-09-15

knygoje smulkiai aprašoma apie tibetiečių kultūros ypatumus, buvo įdomu sužinoti kaip gyvena kitos kultūros žmonės, kuom tiki ir kokiais papročiais gyvena

2021-09-13

Labai patiko, verta dėmesio knyga

2021-08-27

Knyga padėjusi daugiau sužinoti apie tibetiečių kultūrą, jų papročius, požiūrį į gyvenime neišvengiamus procesus. Labiausiai nustebino jų mirties suvokimas ir kaip jie priima artimo žmogaus išėjimą anapus. Galbūt man net priimtinesnis labiau jų atsisveikinimas su išėjusiu, negu mūsų gedulingi pietūs ir raudos prie atviro karsto..

2021-08-11

Tikrai įdomus ritualai, nepalyginti su mūsų esamais, privertė į mirtį pažvelgti visai kitaip

2021-07-19

Buvo laba įdomu sužinoti kitokį požiūrį į mirtį, rekomenduoju

Parašykite atsiliepimą apie "Tibeto mirusiųjų knyga"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Rytų išminties knygos

pristato įdomią ir tikrai naudingą knygą "Tibeto mirusiųjų knyga", kurią įsigyti internetu greita ir paprasta. Vos keli mygtuko spustelėjimai, operatyvus pristatymas ir, greičiausiai, jau kitą dieną galėsite mėgautis motyvuojančiu kūriniu. 

Šiuolaikiniame pasaulyje knygas pirkti itin lengva. Online knygyne pirkėjų visada laukia išsami ledinio informacijos santrauka, kurioje pateikiame knygos "Tibeto mirusiųjų knyga" aprašymą, nurodome autorių, kūrinio vertėją, puslapių skaičių ar literatūrinį žanrą. Viena ko negalime – atskleisti visų turinio detalių ar perskaityti knygos "Tibeto mirusiųjų knyga" už jus. Tačiau visada pasiūlysime geras knygų kainas, karštas leidyklų akcijas ir nuolaidas, kurių dėka naudingus kūrinius įsigysite pigiau. 

Perskaitėte knygą "Tibeto mirusiųjų knyga"? Kviečiame interneto knygyne palikti savo nuomonę, tikrai to vertas. Skaitytojų atsiliepimai, kuriuos rasite šalia daugelio knygų aprašymų, padeda rinktis ir apsispręsti kitiems pirkėjams. 


Dažnai su "Tibeto mirusiųjų knyga" perkama kartu