NEMOKAMAS PRISTATYMAS į Smartpost paštomatus nuo 15€

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 15 € *

Timas Taleris, arba Parduotas juokas

4.8
(18 įvertinimai) Įvertinkite
Kaina: 11,23 €
Kaina su kodu: 7,63 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
  • Pristatysime: per 24-48 val.*
Knygą turime sandėlyje
2024-01-17 Raimondas

Skaiciau vaikysteje, dabar nupirkau anukui


2024-03-31 11.225 InStock
Į krepšelį 7,63 € -32% su kodu
PATOGU

Knygos "Timas Taleris, arba Parduotas juokas" aprašymas

„Timas Taleris, arba Parduotas juokas“ – laiko patikrinta vaikų klasika. Vokiečių rašytojas James Krüss pasakoja apie berniuką, kuris savo užkrečiantį juoką atiduoda mainais į galimybę praturtėti. Netrukus Timas supranta, kad jo sumokėta kaina gerokai per didelė…

Pagrindinis knygos veikėjas Timas Taleris yra pats paprasčiausias vaikas, kuris labiausiai mėgsta leisti laiką su savo tėčiu. Tokia proga pasitaiko nedažnai, nes šešias dienas per savaitę tėtis išvykęs dirbti. Deja, net ir savaitgaliai apkarsta, nes tėtis netikėtai miršta, o Timas lieka su pamote ir įbroliu. Skurstanti našlė savo posūnio nemyli ir visą laiką jį engia. Visgi berniukas moka džiaugtis gyvenimu ir juoktis taip, kad nušviečia kiekvieno sutikto praeivio dieną. Juokas yra paguoda, pramoga ir ginklas prieš niūrią kasdienybę.

Tačiau Timas Taleris savo juoko nevertina ir lengvai jį iškeičia į galimybę laimėti kiekvienas lažybas. Tokį sandėrį pasiūlo netikėtai sutiktas ponas Sanomedas. Timas gauna progą praturtėti, tačiau netenka savo užkrečiančio juoko.

„Timas Taleris, arba Parduotas juokas“ – knyga vaikams, todėl jos siužetas nors ir intriguojantis, bet gana paprastas, tačiau nagrinėjamos temos – gilios ir kviečiančios diskutuoti. James Krüss klausia, ar verta dėl turtų ir valdžios atiduoti tokias vertybes, kaip juokas ir mokėjimas džiaugtis mažais dalykais?

Timas greitai supranta, kad prarado daugiau nei gavo ir surezga planą, kaip apgauti poną Sanomedą bei susigrąžinti savo juoką. Tiesa, tam prireiks ne vienerių metų.

1962-ais metais išleista knyga „Timas Taleris, arba Parduotas juokas“ laikoma žinomiausiu James Krüss autoriaus kūriniu. Knyga įtraukta į mokiniams rekomenduojamos literatūros sąrašus ir priklauso vertingiausių klasikos kūrinių kolekcijai.

Populiari istorija sulaukė net kelių ekranizacijų. 1979-tais metais buvo sukurtas miniserialas, 1981-ais metais pasirodė dviejų dalių muzikinis rusų filmas, o 2002-tais – vokiečių animacinis serialas.

James Krüss (1926-1997) – vokiečių autorius, iliustratorius, poetas, dramaturgas, vertėjas. Jis daugiausiai rašė vaikams bei 1968-tais metais buvo apdovanotas prestižine Hanso Kristiano Anderseno premija.

Iš vokiečių kalbos vertė Saulė Ločerienė

Šiltą istoriją, primenančią apie svarbias vertybes, būtina įsigyti internetu. Trumpas aprašymas žada intriguojantį siužetą. Online knygyne gausu įvairaus žanro knygelių vaikams. Pirkti jas labai paprasta, juk tereikia įvertinti puslapių skaičių, sufleruojantį apie apimtį, pavartyti ištraukas, pasidomėti aprašymais ir santraukomis, taip pat, ką apie leidinius rašo atsiliepimuose ir apžvalgose. Viliojame ir geromis kainomis, nes išpardavimų ir akcijų skiltyse daug knygų įsigysite pigiau!


  • Pavadinimas originalo kalba: Timm Thaler oder Das verkaufte Lachen
  • Autorius: James Krüss
  • Serija: Vertingiausių klasikos kūrinių kolekcija
  • Leidėjas: Alma littera
  • Išleidimo metai: 2020
  • Knygos puslapių skaičius: 272
  • Formatas: 14x20, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786090143742
  • Vertėjas: Saulė Ločerienė
  • Iš kokios kalbos versta: vokiečių

Kiti taip pat domėjosi


2024-01-17

Skaiciau vaikysteje, dabar nupirkau anukui

2024-01-16

Nuostabi ir stebuklinga, viena iš mano mėgstamiausių vaikiškų knygų.

2024-01-15

Kiekvienas vaikas turi perskaityti šią knygą bent kartą. Kiekvienas suaugęs turi perskaityti šią knygą bent keliolika kartų. Knyga moko, kad ne viskas verta pinigų, kai kurie dalykai yra tikrai neįkainojami.

2023-08-31

Pirmoji knyga, kurią berniukai (12 metų) labai norėjo perskaityti, su malonumu.

2023-08-30

Tai viena nuostabiausių knygų, kurią skaičiau būdamas vaikas, o vėliau ir paauglystėje. Tai gražus, jaudinantis, jautrus ir įtraukiantis, tikriausiai perskaičiau ir perskaičiau gerus penkis kartus. Viena iš knygų, kurios niekada nepamiršiu ir norėčiau dabar paimti į rankas ir perskaityti dar kartą.

2023-08-17

Nepaprastai sukrečiantis ir giliai įtraukiantis pasakojimas, kuris įveda skaitytoją į paslaptingą pasaulį, kuriame humoro ir juoko jėga yra vertinama kaip retas turtas.

2023-08-09

Niekada neskaičiau tokios istorijos, todėl ji buvo įdomi.

2023-08-08

Tai buvo mano mėgstamiausia knyga pradinėje mokykloje

2023-08-02

Gera idėja, graži knyga, bet vaikystėje man buvo tikrai nuobodu, istorija buvo tokia ilga.

2023-08-01

Tai buvo mano mėgstamiausia knyga pradinėje mokykloje

2022-10-18

Tokios istorijos yra mano mėgstamiausios. Kiekvienoje geroje pasakoje, gėris nugalės blogį.

2022-10-14

manau, kad tai viena idomiausiu knygu, parasytu vaikams.

2022-10-13

Pamokanti Knyga, kuri skirta vaikams. Bet mano nuomone, pagrindinis veikėjas labai ilgai užtrunka iki paprasto sprendimo, susigrąžinti juoką.

2022-01-26

Knyga verta liaupsinimo. Nors mano vaikas ir nelabai iš tų kurie mėgsta skaityti knygas, tačiau į šią labai įsitraukė, reikėdavo į lova varyt :) Knygoje taip pat pamoko teigiamų dalykų

2021-09-19

Super knyga, nesitikėjau, kad bus tokio gerumo, nuoširdžiai rekomenduoju paskaityti

2021-09-14

Puiki knygelė vaikams, daug pamokanti, skatinanti vaikus atsigręžti į svarbias vertybes.
Man patinka, kad tokiose iš pirmo žvilgsnio paprastai atrodančiose knygose vaikams, yra kalbama apie išties svarbias vertybes, kurias užaugę kažkaip imame ir pamirštame.. Kiek iš tiesų savo juoko esate pardavę jūs? Jeigu atsakysite sau nuoširdžiai, manau tai privers susimąstyti...

2021-08-26

Knyga gera, lengvai susikaito

2021-08-06

Parašykite atsiliepimą apie "Timas Taleris, arba Parduotas juokas"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Klasikinė literatūra 9-12 metų vaikams

Online knygyno asortimente tūkstančiai įvairaus žanro knygų vaikams. Tarp jų ir kūrinys "Timas Taleris, arba Parduotas juokas", kurį pristato James Krüss. Siūlome ne tik išsamų "Timas Taleris, arba Parduotas juokas" aprašymą, bet ir susipažinti su kitomis panašia tema kuriančių vaikų ir jaunimo rašytojų knygomis, bei sužinoti, ką dar išleido James Krüss. Parengėme populiariausių Lietuvos ir užsienio autorių gyvenimo santraukas. 

Šiuolaikiniame knygyne surinkta viskas, ką reikia žinoti apie "Timas Taleris, arba Parduotas juokas". Knygos puslapyje rasite trumpą siužetą, ištrauką, puslapių skaičių, leidimo metus, nurodytą kūrinio vertėją ir kitą naudingą informaciją. Daugelis knygų turi ir skaitytojų atsiliepimų skiltį. Jei tokių nėra – tapkite pirmuoju palikusiu savo nuomonę apie leidinį ir palengvinkite kitiems apsisprendimą pirkti. Įsigyti internetu knygą "Timas Taleris, arba Parduotas juokas" dažnai yra pigiau. Pasitikrinkite, greičiausiai, mėgiamai knygai taikoma akcija ir ją nusipirksite už patrauklią kainą. 


Dažnai su "Timas Taleris, arba Parduotas juokas" perkama kartu