Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Ugnis. Kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją

4.0
(2 įvertinimai) Įvertinkite
Kaina: 16,64 €
Kaina su kodu: 3,33 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
  • Pristatysime: per 18-26 val.*
Knygą turime sandėlyje
2021-06-21 Kęstas N.

Na tokia truputį sudėtinga. Negaliu sakyt, kad neįdomi. Bet sudėtinga.


2024-04-30 16.637 InStock
Į krepšelį 3,33 € -80% su kodu
PATOGU

Knygos "Ugnis. Kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją" aprašymas

Knyga „Ugnis: kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją“ apdovanota „Los Angeles Times“ knygos premija.
Nominuota Samuelio Johnsono apdovanojimui už geriausią negrožinės literatūros knygą.

„Nuostabus darbas. Wranghamo aiškiai ir suprantamai parašyta knyga apima įvairias sritis: mitybos mokslą, paleontologiją, beuodegių beždžionių ir medžiotojų-rankiotojų bendruomenių elgesio tyrimus. Visa tai pateikiama kaip įspūdinga kelionė po gamtos ir maisto gaminimo istoriją, kartu aptariant kulinarijos vaidmenį žmogaus gyvenime.“
Publishers Weekly

Antropologijos profesoriaus Richardo Wranghamo nuomone, žmonijos evoliucijos sėkmę nulėmė terminis maisto apdorojimas. Jo įsitikinimu, esminė transformacija mūsų evoliucijoje įvyko pereinant nuo žalio prie termiškai apdoroto maisto. Kai tik buvo prisijaukinta ugnis, laiką, kurį iki tol mūsų protėviai skirdavo žaliam maistui kramtyti, skyrė medžioklei ar stovyklavietei prižiūrėti.

R. Wranghamas analizuoja mūsų protėvių mitybą, jos kaitą amžių tėkmėje, pateikia svarbių įžvalgų apie tai, kaip pasidarėme socialūs, o maisto gaminimas tapo poravimosi pagrindu ir paskatino namų ūkių formavimąsi.

Knygoje „Ugnis: kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją“ pateikta evoliucijos teorija kelia diskusijas ir kviečia apmąstyti dabartinius mūsų valgymo įpročius.

Kada mūsų protėviai pradėjo apdoroti maistą?
Kodėl mums patinka duoną supjaustyti riekelėmis?
Kodėl mėgstame minkštą maistą?
Kaip žmogaus kūnas prisitaikė valgyti termiškai apdorotą maistą?

„Šioje moksliniais tyrimais pagrįstoje ir puikiai parašytoje knygoje Richardas Wranghamas pateikė trūkstamą grandį žmogaus evoliucijoje.“
Edwardas O. Wilsonas, Harvardo universitetas


  • „Los Angeles Times“ knygos premija

  • Pavadinimas originalo kalba: Catching Fire: How Cooking Made Us Human
  • Autorius: Richard Wrangham
  • Leidėjas: Alma littera
  • Išleidimo metai: 2021
  • Knygos puslapių skaičius: 304
  • Formatas: 14x21, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786090145791
  • Vertėjas: Navickas, Dominyka Marija Navickaitė
  • Iš kokios kalbos versta: anglų

Kiti taip pat domėjosi


2021-06-21

Na tokia truputį sudėtinga. Negaliu sakyt, kad neįdomi. Bet sudėtinga.

2021-06-16

Dviprasmiškos mintys man kyla perskaičius šią knygą. Buvo tikrai įtraukiančių, įdomių dalių. Tačiau kai kurias tiesiog norėjosi perversti ir negaišti laiko.

Parašykite atsiliepimą apie "Ugnis. Kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Mokslo populiarinimo knygos

Richard Wrangham pristato įdomią ir tikrai naudingą knygą "Ugnis. Kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją", kurią įsigyti internetu greita ir paprasta. Vos keli mygtuko spustelėjimai, operatyvus pristatymas ir, greičiausiai, jau kitą dieną galėsite mėgautis motyvuojančiu kūriniu. 

Šiuolaikiniame pasaulyje knygas pirkti itin lengva. Online knygyne pirkėjų visada laukia išsami ledinio informacijos santrauka, kurioje pateikiame knygos "Ugnis. Kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją" aprašymą, nurodome autorių, kūrinio vertėją, puslapių skaičių ar literatūrinį žanrą. Viena ko negalime – atskleisti visų turinio detalių ar perskaityti knygos "Ugnis. Kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją" už jus. Tačiau visada pasiūlysime geras knygų kainas, karštas leidyklų akcijas ir nuolaidas, kurių dėka naudingus kūrinius įsigysite pigiau. 

Perskaitėte knygą "Ugnis. Kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją"? Kviečiame interneto knygyne palikti savo nuomonę, Richard Wrangham tikrai to vertas. Skaitytojų atsiliepimai, kuriuos rasite šalia daugelio knygų aprašymų, padeda rinktis ir apsispręsti kitiems pirkėjams. 


Dažnai su "Ugnis. Kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją" perkama kartu