Renata Ničajienė – garsi maisto tinklaraštininkė, kulinarinių knygų autorė.

Maisto tinklaraščiai populiarūs tiek visame pasaulyje, tiek Lietuvoje. Savo šalyje turime šios srities žvaigždžių ir Renata Ničajienė – viena jų. Jos įkurtą kulinarinį dienoraštį sezoninevirtuve.lt kas dieną atsiverčia daugybė neabejingų skaitytojų.

Renata Ničajienė knygos

Rasta: 17

Gero maisto dienoraštis. Ruduo | Renata Ničajienė
-40% su kodu: PATOGU
18,24 €
Kaina su kodu: 10,94 €
Turime sandėlyje
Sezoninių skanumynų istorijos | Renata Ničajienė
-10% su kodu: PATOGU
19,99 €
Kaina su kodu: 17,99 €
Turime sandėlyje
Dvylikos atvirukų-receptų rinkinys “Sweet treats from Lithuania” | Renata Ničajienė
-10% su kodu: PATOGU
4,69 €
Kaina su kodu: 4,22 €
Turime sandėlyje
Sezoninių skanumynų istorijos | Renata Ničajienė
-10% su kodu: PATOGU
18,99 €
Kaina su kodu: 17,09 €
Turime sandėlyje
Dvylikos atvirukų-receptų rinkinys “Nostalgiški skanumynai” | Renata Ničajienė
-10% su kodu: PATOGU
4,29 €
Kaina su kodu: 3,86 €
Turime sandėlyje
Rasta: 17



Renata Ničajienė teigia, kad maisto gaminimas jai yra pašaukimas ir šiai veiklai ji atsiduoda su aistra bei gali nesustodama ne tik gaminti ir bandyti įvairius skonių derinius, bet ir kalbėti apie maistą.

Savo tinklaraštį Renata Ničajienė įkūrė 2010-ais metais. Tuo metu ji itin domėjosi maisto sezoniškumu ir norėjo paskatinti žmones daugiau rūpintis lietuviškais, vietiniais, sezoniniais ingredientais. Autorės maisto tinklaraštis greitai išpopuliarėjo, taip pat buvo įvertintas ir LOGIN prizu.

2014-ais metais pasirodė pirmoji autorės knyga „Sezoninė Virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“. Tai receptų rinkinys, kuris kviečia keliauti per visus keturis metų laikus. Autorė aprašė, kada skaniausia valgyti įvairius patiekalus, kaip juos paruošti ir kaip tą patį receptą pritaikyti kitam metų laikui.

Tais pačiais metais skaitytojai sulaukė ir dar vienos dovanos – knygos „Nostalgiški skanumynai“. Ši knyga reikalauja įspėjimo: nesusilaikysite! Atsivertę leidinį skaitytojai atpažins daugelį savo vaikystės skanėstų: Medaus, Napaleono, Magdės tortus, žagarėlius ir spurgas. Dalį šios knygos receptų autorė rado senovinėse knygose, tačiau pritaikė juos šiems laikams: sutrumpino gaminimo eigą, sumažino kaloringumą, šiek tiek pakeitė išvaizdą.

Renata Ničajienė taip pat parašė ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje populiarumo sulaukusią seriją „Gero maisto dienoraštis“. Kartu su dietiste parengtas ciklas buvo įvertintas ne tik skaitytojų. 2017-ais metais prestižiniame receptų knygų konkurse „Gourmand world cookbook awards“ serija buvo pripažinta geriausia.

Renata Ničajienė – kūrybiška asmenybė. O jos kūrybos dirbtuvės – virtuvė. Tinklaraštininkės knygos bei internete skelbiamos mintys bei receptai sužavėjo ne vieną skaitytoja bei įkvėpė norą maitintis sveikai, tausoti planetą, vertinti vietinį, sezoninį maistą. Jei visa tai nesvetima ir jums, kviečiame su autorės kūriniais susipažinti artimiau. Tereikia internetu užsisakyti knygas, kurios bus naudingos, papuoš lentyną ir puikiai tiks dovanai.