0
0

Rita Šilenskienė – maisto ekspertė, mitybos specialistė, knygų apie tinkamą mitybą autorė.

Rita Šilenskienė pasakoja, kad per gyvenimą išbandė ne vieną mitybos būdą - žaliavalgystę, paleo mitybo ir įvairias dietas, kol galiausiai atrado tinkamą - maistą be cukraus ir glitimo.

Rita Šilenskienė knygos

Rasta: 3

Rasta: 3

 

Rita Šilenskienė šeima gali pasigirti turtingomis maisto gaminimo tradicijomis – jos mama buvo nuostabi šeimininkė, ant stalo visada garuodavo kokybiškas namuose gamintas maistas, sotūs pietūs buvo privalomi kiekvieną savaitgalį. Tačiau moteris pastebėjo, kad nuo tokio maisto apsunkstama. Noras maitintis sveikiau paskatino ieškoti atsakymo, kokia gi mityba yra tinkamesnė?

Ji teigia ilgus metus dirbusi mitybos srityje, vedė kursus, tad maisto gaminimo klausimai jai buvo nesvetimi. Ji juokauja, kad nuo mažens besisukdama virtuvėje niekada specialiai nesimokė gaminti. Visko išmoko iš mamos ir per ilgametę profesinę praktiką. Pagal išsilavinimą moteris yra ekonomistė, tačiau neseniai įgijo sveikos gyvensenos ir grožio bakalauro laipsnį. Įgytas žinias ir gebėjimus nuolat atnaujina bei gilina įvairiuose mokymuose.

Sveikos gyvensenos specialistė teigia, kad maistas jai – Dievo dovana ir energijos šaltinis, todėl ji su kiekvienu produktu elgiasi atsakingai, o svarbiausia stengiasi, kad patiekalai būtų maistingi ir skanūs. Rita Šilenskienė mano, kad mitybos pasirinkimas yra kiekvieno asmeninis reikalas, todėl net ir savo šeimos narių neverčia taikytis prie savo skonio. Tačiau jie prie becukrės ir beglitimės mitybos prisijungė patys, pamatę moters išvaizdos ir savijautos pokyčius.

Jau daugiau kaip dešimtmetį Rita Šilenskienė veda seminarus apie subalansuotą mitybą, kviečia iš naujo atrasti įvairius maisto produktus, keisti racioną. Jos siūlomas mitybos planas ne vienam padėjo atsikratyti antsvorio, kontroliuoti lėtines ligas, džiaugtis geresne savijauta. Imtis šios veiklos moterį paskatino asmeninė patirtis ir pasiekti rezultatai, kuriais norėjosi pasidalinti su kitais.

Ritą Šilenskienę išgarsino knyga „Pirmas šaukštas“, kurioje pateikiami patarimai ir receptai, padėsiantys sveikos mitybos įpročius taikyti kasdienybėje. Po metų ji kartu su gydytojomis Edita Juodžbaliene ir gastroenterologe Birute Čijunskiene išleido knygą „Sveikata nuo pirmo šaukšto“, kurioje pateikė trims kartoms subalansuotą mitybos programą.