NAUJIENA! -30% nuolaida visai BIOK kosmetikai! Naršykite čia >>

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

2024 m. sieninis kalendorius MAGNIFICAT

Kaina: 11,99 €
Kaina su kodu: 10,79 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
  • Pristatysime: per 24-48 val.*
Turime sandėlyje

2024-04-30 11.99 InStock
Į krepšelį 10,79 € -10% su kodu
PATOGU

Aprašymas

Pakabinamas sieninis kalendorius su religinių freskų nuotraukomis - 12 gražiausių „Magnificat“ viršelio paveikslų; pateikiami paveikslų aprašymai; sužymėtos liturginės ir valstybinės šventės, šventųjų minėjimai; pritaikytas žymėti savo įvykius.

Pakabinto dydis: 26x60 cm

„Jau daugiau kaip dešimt metų (nuo 2010 m.) kišeninio formato „Magnificat“ maldynėlio viršelyje publikuojami kūriniai iš Lietuvos ir Europos krikščioniškos dailės lobyno. Daugelį senesniųjų spėjome pamiršti, todėl 2024 metams skirtame „Magnificat“ kalendoriuje jie pristatomi naujai.
Kiekvieną kalendoriaus atvartą pradeda svarbiausią mėnesio šventę ar šventąjį reprezentuojančio kūrinio – paveikslo, ikonos, freskos ar knygos iliustracijos reprodukcija, padedanti giliau išgyventi liturginį laikotarpį, kvėpuoti liturginių metų ritmu. Dėl gana didelio reprodukcijų formato išryškėja anksčiau nepastebėti atvaizdų fragmentai. Kai kurie jų pakartojami ir kiekvieno mėnesio kalendoriaus lapo kampe, tokiu būdu ugdant pastabumą, skatinant dar kartą įsižiūrėti ir pamatyti daugiau nei sugeba lapo paviršiumi paskubomis slystantis žvilgsnis.
Vaizdus palydi trumpi komentarai, kuriuose paaiškinami pagrindiniai simboliai arba pristatomas autorius ar sukūrimo kontekstas, meninės išraiškos priemonės. Publikuojami įvairių laikotarpių, stilistikų ir atlikimo technikos tapybos kūriniai: nuo III a. Romos katakombų puošybos iki XX a. pradžios dailininkų improvizacijų. Tokiu būdu kalendorius ne tik primena svarbias datas, bet ir palydi į krikščioniško meno pažinimo pasaulį, pristato atvaizdo galią priminti, mokyti, pajausti, išgyventi. Anot teologo dominikono Marijos Dominyko Šėnu (Marie-Dominque Chenu) OP, vaizduojamojo meno kūriniai yra „ne tik estetinės iliustracijos, bet ir autentiški teologijos šaltiniai.“1.
Būtent ši keliariopa kalendoriaus funkcija – priminti, džiuginti, šviesti ir skelbti – yra nauja ir išskirtinė iki šiol Lietuvoje leistų sieninių kalendorių panoramoje.“

Jurgita Kristina Pačkauskienė


  • Leidėjas: Magnificat leidiniai
  • Išleidimo metai: 2023
  • Formatas: 26x30, minkšti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 2024-KAL-MAG

Parašykite atsiliepimą apie "2024 m. sieninis kalendorius MAGNIFICAT"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Sieniniai kalendoriai


Dažnai su "2024 m. sieninis kalendorius MAGNIFICAT" perkama kartu