NAUJIENA! -30% nuolaida visai BIOK kosmetikai! Naršykite čia >>

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Dienoraštis 1, 1953–1956

Kaina: 13,99 €
Kaina su kodu: 12,59 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
  • Pristatysime: per 24-48 val.*
Knygą turime sandėlyje

2024-04-30 13.99 InStock
Į krepšelį 12,59 € -10% su kodu
PATOGU

Knygos "Dienoraštis 1, 1953–1956" aprašymas

Witoldas Gombrowiczius Paryžiuje leisto lenkų žurnalo Kultura redaktoriui Jerzy Giedroycui 1952-ųjų rugpjūčio 6-ąją rašė: „Turiu tapti savo paties komentatoriumi, dar geriau – savo paties režisieriumi. Turiu nukalti mąstytoją Gombrowiczių, genijų Gombrowiczių, kultūros demonologą Gombrowiczių ir daug kitų nepakeičiamų Gombrowiczių.” Rašytojo "Dienoraštis" ir yra šio beprotiško užmojo įgyvendinimas. Witoldas Gombrowiczius pradėjo jį rašyti 1953-iaisiais Argentinoje, Buenos Airėse, ir užbaigė Prancūzijoje, Vanse, 1969-aisiais.

Tai antrasis lietuviškas – naujais tekstais ir pratarme papildytas, pataisytas – Dienoraščio leidimas, šįkart, kaip ir naujausias prancūziškas, publikuojamas dviem tomais.

"Rašau šį dienoraštį nenorom. Nenuoširdus jo nuoširdumas slegia mane. Kam aš rašau? Jeigu sau, tai kodėl leidžiu spausdinti? O jeigu skaitytojui, tai kodėl apsimetu, kad kalbuosi su savim? Kalbu pats sau taip, kad visi išgirstų?
Iš žmogaus reikalauju tik vieno dalyko – kad jis nesukvailėtų nuo savo paties išmintingumo, kad jo pasaulėžiūra nenustelbtų įgimto proto, jo doktrina neatimtų žmoniškumo, jo sistema nepaverstų jo robotu, filosofija jo neatbukintų."

Witold Gombrowicz „Dienoraštis“ I t.

"Gombrowicziaus „Dienoraštį“ laikau svarbiausiu lenkų prozos kūriniu per visą jos istoriją. Jis – tikra revoliucija lenkų literatūroje: galiausiai davė klasikinį prozos kūrinį, sureguliavo jos balsą."
Wojciech Karpiński

Witold Gombrowicz (1904–1969) – rašytojas, eseistas ir scenaristas, vienas reikšmingiausių XX amžiaus lenkų rašytojų. 1968 metais buvo nominuotas Nobelio literatūros premijai. Milan Kundera apibūdino jį kaip „vieną geriausių amžiaus romanistų“.
W. Gombrowicz studijavo teisę Varšuvos universitete, metus praleido Prancūzijoje, o grįžęs pradėjo rašyti. Išgarsėjo parašęs dramą „Ivona, Burgundijos princesė“ ir romaną „Ferdydurkė“. Drama „Ivona, Burgundijos princesė“ buvo pastatyta ir Stokholmo teatre, kur ją režisavo pats Ingmaras Bergmanas. Autoriaus knygos Lenkijoje buvo laikomi skandalingomis ir netinkamomis, todėl beveik 40 metų jo darbai šalyje buvo uždrausti. Paskutiniuosius savo metus W. Gombrowicz gyveno Prancūzijoje, kur dėstė filosofiją.
Witoldo Gombrowicziaus knygos verčiamos į daugiau nei 30 kalbų.

Iš lenkų kalbos vertė Irena Aleksaitė, šv. Jeronimo premijos laureatė


  • Autorius: Witold Gombrowicz
  • Leidėjas: Odilė
  • Išleidimo metai: 2019
  • Knygos puslapių skaičius: 624
  • Formatas: 14x21, minkšti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786098222197

Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Dienoraštis 1, 1953–1956"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Užsienio eseistika

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Dienoraštis 1, 1953–1956", Witold Gombrowicz. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Witold Gombrowicz su knyga "Dienoraštis 1, 1953–1956" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Dienoraštis 1, 1953–1956" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Witold Gombrowicz. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Dienoraštis 1, 1953–1956" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Dienoraštis 1, 1953–1956" perkama kartu