NAUJIENA! -30% nuolaida visai BIOK kosmetikai! Naršykite čia >>

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Ledas

Kaina: 17,59 €
Kaina su kodu: 15,83 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
  • Pristatysime: per 18-26 val.*
Knygą turime sandėlyje

2024-04-30 17.59 InStock
Į krepšelį 15,83 € -10% su kodu
PATOGU

Knygos "Ledas" aprašymas

Atšiauriame siurrealistiniame kraštovaizdyje bevardis pasakotojas varžosi su vyriškiu, žinomu kaip komendantas, apsėstas minties surasti ir į savo valdžią paimti nuo jo bėgančią į silfidę panašią būtybę albinosiškais plaukais, vadinamą tiesiog mergina. Sadistiškas tos keistos, trapios jaunos moters persekiojimas vyksta apokaliptiniame fone – planetai gresia katastrofa: visur nepaliaujamai braunasi ledas...

Nuo pat pirmo leidimo 1967 m. „Ledas“ užbūrė skaitytojus nevienareikšmiškumu, daugiasluoksnėmis prasmėmis kaip priklausomybės alegorija, giliai įstringanti ekologinės apokalipsės vizija, feministinės mokslinės fantastikos pavyzdys. Svarbiausias kultinės rašytojos kūrinys – romanas „Ledas“ – tai neužmirštamas, prikaustantis dėmesį tour de force.

Anna Kavan (tikr. Helen Woods) gimė 1901 m. Kanuose, vaikystę praleido Europoje, JAV ir Didžiojoje Britanijoje. Visą gyvenimą ją persekiojo turtinga efektingos išvaizdos motina, šalia kurios tėvas atrodė blankus šešėlis. Dukart ištekėjusi ir išsiskyrusi, Helen ėmė rašyti gyvendama su pirmuoju vyru Birmoje ir iš pradžių skelbė savo kūrinius santuokine Ferguson pavarde. Ankstyvąją rašytojos kūrybą sudaro šiek tiek ekscentriški romanai iš grafysčių apie Londoną gyvenimo, tačiau žlugus antrajai santuokai viskas pasikeitė.

Po skyrybų Helen Ferguson patyrė pirmą iš daugelio nervinių krizių ir buvo uždaryta į psichiatrijos kliniką Šveicarijoje. Po šio įkalinimo ji pasirodė nauju Annos Kavan – 1930 m. išleisto savo romano „Palik mane ramybėje“ (Let Me Alone) pagrindinės veikėjos – vardu, visiškai pasikeitusi išoriškai ir prakalbusi nauju stiliumi. Ji periodiškai patirdavo psichikos ligos priepuolius ir daug metų buvo priklausoma nuo narkotikų – 3-iajame deš. pradėjo vartoti heroiną ir nemetė iki mirties: šie rašytojos gyvenimo aspektai ryškiai atsispindi jos kūryboje. Ji sunaikino visą savo asmeninę korespondenciją ir beveik visus dienoraščius, šitaip pasiekdama tikslą tapti „viena geriausiai saugomų paslapčių pasaulyje“.

Anna Kavan mirė 1968 m. nuo širdies nepakankamumo, netrukus po garsiausio savo kūrinio – romano „Ledas“ išleidimo. 

„Viena paslaptingiausių šiuolaikinių rašytojų, sukūrusių nepakartojamai žavų fikcinį pasaulį. Nedaug šiandienos romanistų galėtų jai prilygti vizijų ryškumu.“
J. G. Ballard

„Nieko panašaus daugiau nėra... Tas ledas – ne psichologinis ar metafizinis; tai vaikystės vienatvė stebuklingai virto fizine tikrove kaip senovės jūrininkų reginiai.“
Doris Lessing


  • Pavadinimas originalo kalba: Ice
  • Autorius: Anna Kavan
  • Leidėjas: Kitos knygos
  • Išleidimo metai: 2024
  • Knygos puslapių skaičius: 222
  • Formatas: 14x20, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786094276057
  • Vertėjas: Aušra Stanaitytė-Karsokienė
  • Iš kokios kalbos versta: anglų

Parašykite atsiliepimą apie "Ledas"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Šiuolaikinė užsienio literatūra

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Ledas", Anna Kavan. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Anna Kavan su knyga "Ledas" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Ledas" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Anna Kavan. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Ledas" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Ledas" perkama kartu