NEMOKAMAS PRISTATYMAS į Smartpost paštomatus nuo 15€

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 15 € *

Konservavimas. Rauginimas ir marinavimas (serija "Darbštuolė")

Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime


Apsilankykite!
Populiariausios knygos
Naujos knygos
Knygų išpardavimas

Šiuo metu neparduodama

2024-02-29 2.99 SoldOut

Knygos "Konservavimas. Rauginimas ir marinavimas (serija "Darbštuolė")" aprašymas

Konservavimas - nė mėnesio darbas: nuo pat vasaros pradžios imamės ruošti rūgštynių, špinatų ir rabarbarų atsargas. Nespėjame nė apsidairyti, kai daržuose prisirpsta braškės, kai vieni kitus pradeda vytis agurkai, mėlynės, pomidorai, vyšnios, obuoliai...


Geros šeimininkės atsipučia tik spalį, kai sandėliukų lentynose jau surikiuoti pustašoniai stiklainiai net su moliūgais ir šermukšniais. Užtat žiemą šis vargas atsipirks su kaupu: naminiai konservai ne tik pigesni, bet ir daug skanesni, be to, kur kas sveikesni už parduotuvėse randamus maisto produktus.

Šioje knygoje "Konservavimas. Rauginimas ir marinavimas" siūlome jums net 150 sūdymo, rauginimo ir marinavimo receptų, tad išsirinkti tikrai bus iš ko.


Pratarmė


Sveiki, brangieji skaitytojai!


Vasarą tiek visko norisi spėti: ir pagulėti prie jūros, ir aplankyti seniai matytus gimines, dar patinginiauti, pailsėti ir paskaityti gerą knygą. Birželiui prasidedant atrodo, kad prieš akis - marios laiko, bet kai sudedi visus „reikia", „privalu" ir „noriu", supranti, kokia iš tiesų trumpa ta vasarėlė. Kai dienomis laukia darbas, laisvi tik vakarai ir savaitgaliai, o jei per juos dar reikia nuravėti daržus, tuomet išvis nekas. O pagalvojęs apie konservavimą tiesiog susiimi už galvos: „Ar nors vienais metais galėsiu normaliai paatostogauti?!" Taigi prieš jus - kasmetinė dilema: konservuoti ar ne? Jei konservuoti, tai ką ir kaip? Šis klausimas kyla ir tiems, kurių soduose noksta vaisiai, o šiltnamiuose sirpsta daržovės, ir tiems, kurie viską nuo A iki Z turi nusipirkti parduotuvėje ar turguje. Dar vienas dalykas, kuris gali kelti nerimą, -pinigai. Juk ir cukrus, ir druska, ir aliejus, ir actas, ir pagaliau pačios daržovės ar vaisiai - viskas kainuoja. Ypač pinigų gaila tuomet, kai reikia daug išleisti vienu kartu. Bet pagalvokite taip: kai konservuotų produktų norėsite nusipirkti žiemą, jie irgi kainuos, ir tikrai daugiau negu gaminti namuose. Apie skonį ir sveikumą jau nė nekalbame... Be to, žiemą išlaidų ir taip daugiau: tenka mokėti už šildymą, reikia naujų batų, o automobilis ima daugiau benzino, Tad, ko gero, vis dėlto taupiau ir protingiau išleisti šimtą litų šiandien, bet sutaupyti kelis šimtus paskui. O kad nešvaistytumėte veltui nei laiko, nei pinigų, atsiminkite: konservuokite tik tiek, kiek reikia, ir tik mėgstamus produktus. Tuomet šis darbas neatims viso laisvalaikio, dėl jo nereikės aukoti gyvenimo malonumų.

Apsispręsti padės šie penki klausimai: perskaitykite juos ir sąžiningai sau atsakykite.


• Kokius ir kaip konservuotus produktus mėgstate jūs, šeima, artimieji?

• Pažvelkite į lentynas, kuriose laikote stiklainius, į šaldiklio lentynėlėse saugomas šaldytas daržoves, vaisius ir grybus, j indelius, kuriuose būna džiovinti grybai. Kokių produktų vis dar yra? Kokių nesuvartojate, išdalijate kitiems ar išmetate?

• Ką žiemą perkate, nors galėtumėte pasidaryti namuose?

• Kokių konservuotų produktų norėtumėte turėti po ranka, jei užsuktų netikėtų svečių ar labai vėlai grįžtumėte namo ir dairy tumėtės, ko greitai užkąsti?

• Prisiminkite, dėl ko gailėjotės, kad nepadarėte. Gal svečiuose gėrėte šaldytų vyšnių kompoto? Gal valgėte ledų su trintų braškių uogiene? Gal kiekvienais metais norite, bet vis neprisiruošiate pasigaminti daržovių salotų?|


O kai jau apsispręsite, ar konservuoti, kaip konservuoti ir ką konservuoti, pasirinkite tinkamų receptų. Mes savo ruožtu irgi pasistengėme juos išdėlioti kuo praktiškiau. Tiems, kurie vertina sočius troškinius, verta pasidairyti mūsų knygos „Konservavimas: troškiniai ir pagardai". Visiems, kurie neįsivaizduoja pusryčių ar vakarienės be blynelių su gardžia uogiene, mėgsta kvapias bei sveikas namines sultis, kompotus ir kitus saldumynus, skirta trečioji knyga „Smaližių konservai". Na, o Jūsų rankose - pirmoji mūsų konservavimo knyga, skirta tiems, kurie mėgsta sūdytas, raugintas ir marinuotas daržoves bei grybus.



  • Autorius: Violeta Barysienė
  • Leidėjas: Septyni menai
  • Išleidimo metai: 2010
  • Knygos puslapių skaičius: 160
  • Formatas: 20x24, minkšti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786098030112

Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Konservavimas. Rauginimas ir marinavimas (serija "Darbštuolė")"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Lietuvių literatūra

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Konservavimas. Rauginimas ir marinavimas (serija "Darbštuolė")", Violeta Barysienė. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Violeta Barysienė su knyga "Konservavimas. Rauginimas ir marinavimas (serija "Darbštuolė")" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Konservavimas. Rauginimas ir marinavimas (serija "Darbštuolė")" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Violeta Barysienė. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Konservavimas. Rauginimas ir marinavimas (serija "Darbštuolė")" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Konservavimas. Rauginimas ir marinavimas (serija "Darbštuolė")" perkama kartu