0
0
Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Drakula

4.7
(24 įvertinimai) Įvertinkite
  • Nemokamas knygos pristatymas
NEMOKAMAS PRISTATYMAS
Lietuvoje
Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime

Susijusios knygos:
Drakula

2022-11-29 IEVA

Ši knyga man labai patiko iki pat pabaigos. Visą knygą labai apgalvota, tačiau atrodė, kad Bram Stoker paskubino pabaigą, nes nebenorėjo rašyti


Šiuo metu neparduodama

2024-04-30 99 SoldOut

Knygos "Drakula" aprašymas

Airių rašytojo Bramo Stokerio romanas „Drakula“, pirmą kartą išleistas 1897 metais ir pasakojantis apie kelių bičiulių kovą su aristokratu ir vampyru Drakula, jau seniai tapo kultiniu reiškiniu, sulaukęs daugybės ekranizavimų, perpasakojimų, siužeto perkėlimų į komiksus, spektaklius, serialus ir kitas medijas, tad siužetą maždaug žino kiekvienas.

Po romano „Drakula“ praėjus daugiau nei šimtmečiui, šiuolaikiniam skaitytojui už patį pasakojimą (tebeliekančiu nepaprastai intriguojančiu) tampa įdomesnės kūrinio atsiradimo interpretacijos, kontekstai ir komentarai.

Pavyzdžiui, Bramo Stokerio romane neabejotinai įdomus magų kovos motyvo išryškinimas. Knygoje aiškiai matomas okultinių jėgų naudojimas kovoje už valdžią pasaulyje. Tai kova, kurioje dalyvauja civilizuoti Vakarai (Britanijos imperija) ir tamsiosios jėgos, pasiruošusios pereiti į puolimą. Pavojaus mastelį parodo ir akcijos, kurią atlieka teigiamas romano herojus Van Helsingas su draugais, apimtis: jie nori ne sunaikinti vieną vampyrą Drakulą, bet išgelbėti pasaulį nuo vampyrizmo.

Pasakojimo konstravime „magų kova“ atitinka „gerų“ ir „blogų vaikinų“, dažniausiai su lygiomis jėgos galimybėmis, susidūrimą. Ankstyvesniuose šaltiniuose Drakulos asmenybė visiškai dominavo, jis neturėjo lygiaverčių priešininkų. O štai Bramo Stokerio romane, kaip ir visoje neoromantinėje prozoje, Transilvanijos vampyras gauna stiprius priešininkus.

Ši romane pateikta opozicija turi atspindį ir politikoje – romane „Drakula“ pateikiama pasaulinio karo nuojauta, karo, kuriame susigrums, anot Vinstono Čerčilio, „angliškai kalbantis pasaulis: ir Centrinės Europos imperijos (o Translilvanija buvo Austro-Vengrijos imperijos dalis). Bramas Stokeris šią idėją išreiškia gana aiškiai – ideologo Van Helsingo būryje yra britų lordas ir amerikietis.

Taigi, romanas „Drakula“ yra ne tik gera literatūrinė pramoga, bet ir puikus interpretacinis įrankis. Formaliai, iš kompozicinės pusės žiūrint, „Drakula“ yra epistoliarinis romanas, jo pasakojimas susidėlioja iš laiškų ir užrašų herojų dienoraščiuose - tokia forma jam suteikia kvazidokumentalumo charakterį. Na, o romano turinys neabejotinai priklauso gotikinės literatūros tradicijai, kuri vėliau buvo pavadinta (ir ja tapo) – siaubo literatūra.

Seras Abrahamas „Bram“ Stokeris (1847 - 1912) buvo airių rašytojas, romanų ir trumpų apsakymų autorius. Jis taip pat daug dirbo teatro srityje, buvo žymių aktorių vadybininku ir vieno seniausių Londono teatrų direktorius. Bram Stokeris parašė ir išleido vienuolika romanų, iš kurių pačiu žymiausiu yra, be abejo, „Drakula“.


Iš anglų kalbos vertė Kęstutis Šidiškis.


  • Pavadinimas originalo kalba: Dracula
  • Autorius: Bram Stoker
  • Leidėjas: Alma littera
  • Išleidimo metai: 2024
  • Knygos puslapių skaičius: 96
  • ISBN ar kodas: 9786090159248
  • Vertėjas: Dangirutė Giedraitytė
  • Iš kokios kalbos versta: anglų

Kiti taip pat domėjosi


2022-12-05

3,5*. Gėda prisipažinti, kad skaitydama vis užmigdavau. Daug pasikartojimų ir ėjo lėtai. Visą laiką turėjome laukti Helsingo reaktyvinio lėktuvo. Džiaugiuosi, kad perskaičiau, bet nerekomenduoju.

2022-12-02

Renfieldas yra geriausias personažas.

2022-11-29

Ši knyga man labai patiko iki pat pabaigos. Visą knygą labai apgalvota, tačiau atrodė, kad Bram Stoker paskubino pabaigą, nes nebenorėjo rašyti

2022-11-24

Stimuliuojantis epistolinis darbas. Romantiškas ir akivaizdžiai įkvepia tam tikras pramogų temas ir šiandien.

2022-11-23

noreciau perskaityti daugiau scenu su Drakula, o pabaiga buvau siek tiek nusivylusi vien del to, kad ji buvo greita ir lengva.

2022-11-23

noreciau perskaityti daugiau scenu su Drakula, o pabaiga buvau siek tiek nusivylusi vien del to, kad ji buvo greita ir lengva.

2022-11-22

Drakula: pats pavadinimas akimirksniu primena vampyrų, kuolų, česnako ir krucifiksų vizijas. Tačiau pavargus skaityti romaną tampa savaime aišku, kokia iškreipta dabar yra šiuolaikinė vampyrų fantastika.

2022-11-17

nebloga. retkarciais suerzindavo ivykiu pasikartojimai, kai veikejai rengdavo savo susitikimus.

2022-11-16

Prireikė šiek tiek laiko, kol baigiau. Kelis kartus paleido ir sustojo. Apskritai džiaugiuosi, kad perskaičiau. Tai klasika ir gera istorija.

2022-11-09

Neskyriau 5 žvaigždučių tik todėl, kad pabaiga yra šiek tiek skubota ir mažiau įdomi nei likusi knygos dalis, kuri be jokios abejonės yra 5 žvaigždučių turinys.

2022-11-08

Daug įtemptų, jaudinančių scenų, bet pabaiga šiek tiek antiklimatiška. Vis dėlto įdomi knyga, viena iš geresnių "klasikų".

2021-09-19

Tikėjausi kad bus įdomiau...

2021-09-15

Skaičiau kaip visai kitokį kurinį. labai daug negirdėtų ir nežinotų dalykų. Esu nustebusi.

2021-09-14

Teko lankytis Rumunijoje ir Transilvanijoje. tikrai labai įspūdinga ir įsimintina vieta, natūraliai baugi ir klaikoka, todėl nė kiek nesistebiu iš kur čia tiek baisumų.

2021-09-13

Drakulos vardas negali būti negirdėtas, bet istorijos aš nežinau. nes filmai visi skirtingi. Galvoj tokia makalynė, kad be knygos neatseksiu, kaip čia su juo yra iš tikro.

2021-09-10

Mėgstu fantastines knygas ir ši ne išimtis. Labai džiaugiuosi galėdama pasakyti, kad tai pateisino mano lūkesčius.

2021-09-05

Geras, kokybiškas turinys. Vis stengiuosi atrasti laiko kokiam klasikiniam kūriniui ir niekad neprašaunu. Vertas didžiausių liaupsių.

2021-09-05

Tikra klasika, tikrai verta perskaityti istoriją, kuri pagimdė tokį nepaprastą personažą ir įkvėpė daugybę autorių sukurti įvairiausių jo variacijų.

2021-08-31

Labai norėčiau nukeliaut į Transilvaniją ir pažinti Drakulos gimtinę. Įspūdinga vieta. Ir herojus, žinoma.

2021-08-31

Sunku patikėti, kad vieno žmogaus neregėta fantazija, sukūrė tokį veikėją, kuris visam laikui tapo populiarus ir neišsemiamas knygų ir filmų herojus.

2021-07-28

Aš menu pauglystėj filmą Van Helsingas, toks kovotojas . tada jis buvo oho, neišmanau kaip tada darydavo filmus, bet jis buvo KIETAS vyrukas. o Drakula yra tiesiog blogietis. čia Drakula turi daugiau spalvų, vaizduojamas kaip normalus personažas.

2021-07-25

Girdėt girdėjau, na turbūt negirdėt Drakulos neįmanoma. O kaip kas kodėl? Nežinau nieko . Nekantrauju pradėti skaityti.

2021-07-04

Taip. Čia ne Edvardas iš Saulėlydžio. Drakulos žiaurumas šokiruoja, bet negali nežavėti autoriaus fantazija.

2021-07-01

Daug komentarų nereikia, tikriausiai nėra nė vieno, kuris nebūtų girdėjęs apie Drakulą. Ši istorija padėjo pamatus visam vampyrų kultui. Žiaurus, įtaigus ir nenuspėjamas romanas.

Parašykite atsiliepimą apie "Drakula"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Klasikinė literatūra 9-12 metų vaikams

Online knygyno asortimente tūkstančiai įvairaus žanro knygų vaikams. Tarp jų ir kūrinys "Drakula", kurį pristato Bram Stoker. Siūlome ne tik išsamų "Drakula" aprašymą, bet ir susipažinti su kitomis panašia tema kuriančių vaikų ir jaunimo rašytojų knygomis, bei sužinoti, ką dar išleido Bram Stoker. Parengėme populiariausių Lietuvos ir užsienio autorių gyvenimo santraukas. 

Šiuolaikiniame knygyne surinkta viskas, ką reikia žinoti apie "Drakula". Knygos puslapyje rasite trumpą siužetą, ištrauką, puslapių skaičių, leidimo metus, nurodytą kūrinio vertėją ir kitą naudingą informaciją. Daugelis knygų turi ir skaitytojų atsiliepimų skiltį. Jei tokių nėra – tapkite pirmuoju palikusiu savo nuomonę apie leidinį ir palengvinkite kitiems apsisprendimą pirkti. Įsigyti internetu knygą "Drakula" dažnai yra pigiau. Pasitikrinkite, greičiausiai, mėgiamai knygai taikoma akcija ir ją nusipirksite už patrauklią kainą.