NAUJIENA! -30% nuolaida visai BIOK kosmetikai! Naršykite čia >>

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Vilniaus veidai, 1964-1993

Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime


Apsilankykite!
Populiariausios knygos
Naujos knygos
Knygų išpardavimas

Šiuo metu neparduodama

2024-04-30 9.89 SoldOut

Knygos "Vilniaus veidai, 1964-1993" aprašymas




"Aleksandros Jacovskytės fotografijos platesnei auditorijai rodytos nedaug: Vilniaus „Lietuvos aido" galerijoje - 2003, Šiaulių „Laiptų" galerijoje - 2004, Šiaulių Parodų rūmuose (kartu su Ksenijos Jaroševaitės skulptūromis) - 2006 ir Valstybiniame Vilniaus Gaono žydų muziejuje - 2007 metais. Dailininkų fotografiniai portretai buvo publikuoti "Literatūroje ir mene", "7 meno dienose" ir "Kultūros baruose". Didesnio dėmesio ši jos kūrybos sritis nesulaukė galbūt todėl, kad Jacovskytė žinoma pirmiausia kaip teatro dailininkė, o ir jos pačios požiūris į savo darbų propagavimą ir viešinimą yra labai rezervuotas. Keli bandymai gauti finansavimą albumo leidybai žlugo ir, niekada nebuvusi arši karjeristė, dailininkė ramiai fotografuoja, nesiekdama pripažinimo, jaučia satisfakciją dėl paties kūrybos proceso.

Nuo vienuolikos metų Jacovskytė fotografuoja (pirmas fotoaparatas „Smena") draugus, kolegas, pažįstamus ar nepažįstamus žmones parodų atidarymuose, įvairiuose interjeruose irVilniaus senamiestyje, kuris jau nebėra toks, koks buvo anuomet. Per dešimtmečius, nuo 1963 metų, Aleksandra sukaupė nemažą kolekciją, kurioje yra Rimtauto Vincento Gibavičiaus, Vytauto Kalinausko, Audriaus Puipos, Mečislovo Bulakos, Antano Mončio, Algimanto Švėgždos, kitų žymių Lietuvos ir užsienio - Grišos Bruskino, Czeslawo Miloszo, Antonio Falato, Andrzejaus Strumillo - menininkų portretai.

Bėgant laikui šios nuotraukos tapo aukso fondu - daug fotografuotų žmonių jau nebėra. Tose nuotraukose išliko Vilniaus nuotaika, pažįstamų veidų šypsenos ar rimtis, išnykusios miesto vietos, primiršti architektūros fragmentai. Labai vertinga, kad kiekviena nuotrauka, joje matomi žmonės ir sustabdytos bendravimo akimirkos detaliai aprašyti, nebereikia interpretuoti ar spėlioti - viskas konkretu ir užfiksuota: veidai, datos."

Violeta Juškutė


Knyga "Vilniaus veidai, 1964-1993"  - viena iš Knygos meno konkurso „Vilnius‘2014“ nugalėtoja - premija dailininkui Jokūbui Jacovskiui  (teminė grupė Meninės ir dokumentinės fotografijos leidiniai).


Parašykite atsiliepimą apie "Vilniaus veidai, 1964-1993"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Lietuvių literatūra

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Vilniaus veidai, 1964-1993", Aleksandra Jacovskytė. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Aleksandra Jacovskytė su knyga "Vilniaus veidai, 1964-1993" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Vilniaus veidai, 1964-1993" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Aleksandra Jacovskytė. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Vilniaus veidai, 1964-1993" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Vilniaus veidai, 1964-1993" perkama kartu