NAUJIENA! -30% nuolaida visai BIOK kosmetikai! Naršykite čia >>

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Bitininko kalendorius 2022 metams

Sudarė: Vytautas Salinka
Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime


Apsilankykite!
Populiariausios knygos
Naujos knygos
Knygų išpardavimas

Šiuo metu neparduodama

2024-04-30 11.99 SoldOut

Aprašymas

Pratarmė

Jau antri metai, kaip gyvename koronos viruso apsiaustyje. Negalime laisvai lankytis viešosiose vietose, rengti bitininkų susirinkimų, konsultacijų ir bitininkų švenčių. Bendraujame tik nuotoliniu būdu. 2020 m., kai koronoviruso pavojus vasarą buvo lygtai aprimęs, Bitininkų šventė neįvyko. Turbūt ji neįvyks ir šiais 2021 metais. Artimiausia ateitis nieko gero nežada. 2021 m. kovo 20 d. nuotoliniu būdu įvyko Lietuvos bitininkų sąjungos ataskaitinis-rinkiminis susirinkimas. Buvo išrinktas naujas Bitininkų sąjungos prezidentas SIGITAS ŪSELIS ir nauja valdyba,/ kurią pateko daug naujų veidų ir jaunimo. Džiaugiamės ir sveikiname! Su nauja valdžia ateina ir nauji vėjai. Tikimės, kad ši valdžia atgaivins pastaraisiais metais šiek tiek sustabarėjusią Bitininkų sąjungos veiklą.

Nuotoliniu būdu buvo parengtas ir šis „Bitininko kalendorius 2022 metams".

Pirmasis „Bitininko kalendorius", skirtas 2001 metams, buvo išleistas 2000 metais. Taigi jau 21 metai, kai bitininkus aplankome su kai kuriomis naujienomis. Sunku išvengti pasikartojimo, bet tikimės, kad per šį laikotarpį bitininkams buvo pateikta daug įvairios informacijos bičių priežiūros, bičių ligų gydymo, bitininkystės istorijos ir kitais klausimais. Kalendorių populiarumas, matyt, paaiškinamas tuo, kad greta pagrindinių mėnesių darbų apžvalgų bityne stengtasi pateikti naujos informacijos, kurią rasdavome užsienio bitininkystės leidiniuose. Malonu pastebėti, kad kalendorių, net senesnių metų laidų, ieško ir užsisako net Latvijoje gyvenantys lietuviai bitininkai.

Bitininko kalendorius ypač noriai skaito pradedantys bitininkauti bitininkai ir bitininkai mėgėjai, kurie mėgsta stebėti bites ir gamtą, tuščiuose kalendoriaus puslapiuose pasižymėti apie atliktus darbus bityne, orus ir pražydusius medinguosius augalus. Atsižvelgiant į kai kurių bitininkų išreikštus pageidavimus, 2022 metų „Bitininko kalendorių" taip pat skyrėme norintiems pradėti bitininkauti bitininkams ir bitininkams mėgėjams, kurių Lietuvoje yra dauguma. Šis kalendorius negali pakeisti bitininkystės vadovėlio, bet norintiems įsigyti bičių buvo stengtasi atsakyti į pagrindinius jiems rūpimus klausimus: kas gali tapti bitininku, kokiu inventoriumi iš anksto reikėtų pasirūpinti, kokias bites ir kada geriau pirkti, kur jas laikyti, kaip saugoti save, savo šeimos narius ir kaimynus nuo bičių įgėlimų ir t. t. Pateikiami patarimai apie bičių priežiūrą, bičių ligas ir jų gydymą, darbus bityne įvairiais metų laikais, bičių maitinimą, spietimą, medaus sukimą, bičių paruošimą žiemai, priežiūrą pavasarį, vasarą ir rudenį.

Matyt, saugiausia vieta nuo COVID infekcijos - irgi yra darbas bityne.

Tad linkiu sėkmės ir sveikatos!

Kalendoriaus sudarytojas ir autorius VYTAUTAS SALINKA


  • Autorius: Vytautas Salinka
  • Leidėjas: Salix alba
  • Išleidimo metai: 2021
  • Knygos puslapių skaičius: 135
  • Formatas: 17x24, minkšti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786098023145

Parašykite atsiliepimą apie "Bitininko kalendorius 2022 metams"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Kalendoriai


Dažnai su "Bitininko kalendorius 2022 metams" perkama kartu