Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Mobis Dikas, arba Banginis

4.8
(5 įvertinimai) Įvertinkite
  • Nemokamas knygos pristatymas
-10% su kodu: PATOGU
Kaina: 27,69 €
Kaina su kodu: 24,92 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
NEMOKAMAS PRISTATYMAS
Lietuvoje
  • Pristatysime: per 24-48 val.*
Knygą turime sandėlyje
2022-11-23 Ugnė

Puiki knyga. Sava visata. Išsami, be didelių pastangų. Daug simbolikos ir paslapčių, kurias reikia iššifruoti. Manau tai geriausia visų laikų amerikiečių grožinės literatūros kūrinys.


2024-04-30 27.69 InStock
Į krepšelį 24,92 € -10% su kodu
PATOGU

Knygos "Mobis Dikas, arba Banginis" aprašymas

„Mobis Dikas, arba banginis“ – vienas didingiausių ir įspūdingiausių pasaulio literatūros klasikos kūrinių. Tai gilus lyg vandenynas pasakojimas apie žmogaus prigimtį, drąsą, keršto troškimą bei pykčio apakintą laivo kapitoną, pamišėliškai pasiryžusį žūtbūt nukauti itin pavojingą banginį, vadinamą medžiotojų siaubu.

Ši knyga „Mobis Dikas, arba banginis“ – kur kas daugiau nei nuotykių istorija. Tai kartu ir alegorinis pasakojimas apie žmogaus valią, tikėjimą, kovą su vidiniais demonais ir beprotybę. Čia telpa enciklopedinės žinios apie jūreivystę bei banginių medžioklę, gilūs filosofiniai klausimai bei taiklios psichologinės įžvalgos, vaizdinga, poetiška kalba bei ypatingas humoras.

Hermano Melville'io pasakojimas apie kapitono Ahabo kovą su neįveikiamu banginiu įkvėpė tokius žymiausius pasaulio rašytojus kaip Gabrielis García Márquezas, Jorge Luisas Borgesas bei Williamas Faulkneris ir pelnytai laikomas literatūros šedevru.

Jaunas mokytojas Izmaelis, gelbėdamasis nuo pilkos kasdienybės ir niūrių nuotaikų, sėda į banginiautojų laivą „Pekodas“ ir iškeliauja į pilną nuotykių kelionę po jūras. Tačiau laivo kapitonui Ahabui labiau už sėkmingą darbą rūpi atkeršyti paslaptingam baltajam banginiui Mobiui Dikui, per kurį šis kadaise neteko kojos. Visa laivo įgula pamažu įtraukiama į nutrūktgalvišką medžioklę nepaisant nei pražūtingų lemties ženklų, nei proto balso. Įspūdingas pusiau realistinis, pusiau alegorinis pasakojimas apie žmogaus drąsą ir kovą su beprotybe nepaliks abejingų.

Amerikiečių romantizmo rašytojas Hermanas Melville'is (1819–1891) išbandė daugybę darbų – buvo ir mokytoju, ir jūreiviu prekybos, žvejybos ir karo laivuose. Visokeriopos patirtys įkvėpė jį parašyti „Mobį Diką, arba banginį“. Knyga liko nesuprasta amžininkų, tačiau po autoriaus mirties sulaukė skaitytojų dėmesio ir pripažinta literatūros šedevru.

Originalų šio leidimo tekstą, meistriškai iš anglų kalbos išverstą patyrusios vertėjos Irenos Balčiūnienės, puošia įspūdingos baltarusių dailininko Antono Lomaevo iliustracijos.


  • Autorius: Herman Melville
  • Iliustratorius: Anton Lomaev
  • Leidėjas: Nieko rimto
  • Išleidimo metai: 2022
  • Knygos puslapių skaičius: 512
  • Formatas: 21x30, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786094418082
  • Vertėjas: Irena Balčiūnienė
  • Iš kokios kalbos versta: anglų

Kiti taip pat domėjosi


2022-11-23

Puiki knyga. Sava visata. Išsami, be didelių pastangų. Daug simbolikos ir paslapčių, kurias reikia iššifruoti. Manau tai geriausia visų laikų amerikiečių grožinės literatūros kūrinys.

2022-11-22

Moby Dick yra knyga, kurią varo ne jos istorija, o atmosfera ir kalba. Jei tai būtų nuotykių istorija, ji galėjo būti bent 400 puslapių trumpesnė. Bet taip nėra.

2022-11-17

Gera istorija, bet man atrodė per daug slogi. Jei nieko daugiau, tai buvo verta skaityti tik dėl kultūrinio raštingumo (ir dėl to, kad jis dažnai naudojamas kryžiažodžiuose!).

2022-11-16

Labai ilga knyga, bet dėl ​​pabaigos to laiko verta!

2022-11-09

5 iš 5. Buvo visko, ko galima tikėtis iš romano.

Parašykite atsiliepimą apie "Mobis Dikas, arba Banginis"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Klasikinė literatūra 9-12 metų vaikams

Online knygyno asortimente tūkstančiai įvairaus žanro knygų vaikams. Tarp jų ir kūrinys "Mobis Dikas, arba Banginis", kurį pristato Herman Melville. Siūlome ne tik išsamų "Mobis Dikas, arba Banginis" aprašymą, bet ir susipažinti su kitomis panašia tema kuriančių vaikų ir jaunimo rašytojų knygomis, bei sužinoti, ką dar išleido Herman Melville. Parengėme populiariausių Lietuvos ir užsienio autorių gyvenimo santraukas. 

Šiuolaikiniame knygyne surinkta viskas, ką reikia žinoti apie "Mobis Dikas, arba Banginis". Knygos puslapyje rasite trumpą siužetą, ištrauką, puslapių skaičių, leidimo metus, nurodytą kūrinio vertėją ir kitą naudingą informaciją. Daugelis knygų turi ir skaitytojų atsiliepimų skiltį. Jei tokių nėra – tapkite pirmuoju palikusiu savo nuomonę apie leidinį ir palengvinkite kitiems apsisprendimą pirkti. Įsigyti internetu knygą "Mobis Dikas, arba Banginis" dažnai yra pigiau. Pasitikrinkite, greičiausiai, mėgiamai knygai taikoma akcija ir ją nusipirksite už patrauklią kainą. 


Dažnai su "Mobis Dikas, arba Banginis" perkama kartu