NEMOKAMAS PRISTATYMAS į Smartpost paštomatus nuo 15€

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 15 € *

Paslaptingoji sala

NEMOKAMAS PRISTATYMAS
į Smartpost paštomatus Lietuvoje
Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime


Apsilankykite!
Populiariausios knygos
Naujos knygos
Knygų išpardavimas

Šiuo metu neparduodama

2024-03-31 17.59 SoldOut

Knygos "Paslaptingoji sala" aprašymas

Mokslinės fantastikos tėvų laikomo rašytojo Žiulio Verno romanas „Paslaptingoji sala“ – romanas-robinzonada pasakoja apie oro baliono katastrofą, po kurios penki herojai atsiduria negyvenamoje saloje ir pasitikėdami tik savo jėgomis ir sumanumu bando išgyventi.

JAV pilietinio karo metu penki šiauriečiai belaisviai nusprendžia oro balionu bėgti nuo jiems gresiančios mirties. Grupės priešakyje – geležinkelio inžinierius Sairas Smitas, kartu - jo išlaisvintas vergas Nabuchodonosaras, meiliai vadinamas Nebu, karo korespondentas Gedeonas Spiletas, jūreivis Penkrofas ir jauniausias komandos narys Penkrofo įsūnis Herbertas Braunas. Ir dar ištikimasis Sairo bičiulis - šuo Topas.

Kelias dienas audrų blaškomos kompanijos kelionė baigiasi negyvenamoje saloje Ramiajame vandenyne. JAV prezidento Abraomo Linkolno garbei pavadinę salą Linkolno vardu, vyrai imasi darbo. Jie įsikuria ir išmintingo vadovavimo, gabumų ir darbštumo dėka tampa maža bendruomene.

Tačiau sala gyvena savo gyvenimą, joje netrūksta mįslingų nutikimų, kažkas vis gelbėja bičiulius iš keblių situacijų, o negailestinga gamta rengia ne patį maloniausią siurprizą, kurio išvengti nepadės net aštrus protas, nei sumanumas...

Žiulio Verno „Paslaptingoji sala“ priklauso nuotykių literatūros žanrui. Manoma, kad šią knygą įkvėpė Danielio Defo „Robinzonas Kruzas“, taip pat anksčiau išleista Fransua Eduardo Reinalio atsiminimų knyga „Sudužę ant rifų“. Pastarojoje pasakojama istorija apie 1864 m. prie Naujosios Zelandijos esančiose Oklando salose sudužusį laivą, kurio įgula buvo išgelbėta tik po 19 mėnesių.

„Paslaptingoji sala“ priklauso Žiulio Verno „Neeilinių kelionių“ pasakojimų serijai, tad jos siužetas glaudžiai susijęs su tokiais puikiai žinomais rašytojo kūriniais kaip „20 tūkstančių mylių po vandeniu“ ir „Kapitono Granto vaikai“. Romane sutiksite kai kuriuos ankstesnių knygų veikėjus ir sužinosite, kaip klostėsi jų likimai. Pasinerti į knygoje pasakojamus herojų nuotykius padės vaizdingos Šarlio Fera iliustracijos.

Žiulis Gabrielis Vernas (pranc. Jules Gabriel Verne) – prancūzų rašytojas, dramaturgas, poetas, laikomas vienu iš mokslinės fantastikos žanro pradininkų. Jo knygos iki šių dienų išlieka vaikų ir jaunimo literatūros bestseleriais. Jis yra vienas plačiausiai pasaulyje verčiamų autorių, nusileidžiantis tik Agatai Kristi. Žiulis Vernas įkvėpė daugybę ateities rašytojų ir mokslininkų, o jo vardo apdovanojimas kasmet skiriamas už planetos tyrinėjimus, aplinkosauginę ir kinematografinę veiklą.

Iš rusų ir prancūzų kalbos vertė Jonas Stukas ir Stasė Banionytė


  • Autorius: Žiulis Vernas (Jules Verne)
  • Leidėjas: Obuolys
  • Išleidimo metai: 2019
  • Knygos puslapių skaičius: 720
  • Formatas: 14x20, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786094840319

Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Paslaptingoji sala"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Klasikinė literatūra paaugliams

Online knygyno asortimente tūkstančiai įvairaus žanro knygų vaikams. Tarp jų ir kūrinys "Paslaptingoji sala", kurį pristato Žiulis Vernas (Jules Verne). Siūlome ne tik išsamų "Paslaptingoji sala" aprašymą, bet ir susipažinti su kitomis panašia tema kuriančių vaikų ir jaunimo rašytojų knygomis, bei sužinoti, ką dar išleido Žiulis Vernas (Jules Verne). Parengėme populiariausių Lietuvos ir užsienio autorių gyvenimo santraukas. 

Šiuolaikiniame knygyne surinkta viskas, ką reikia žinoti apie "Paslaptingoji sala". Knygos puslapyje rasite trumpą siužetą, ištrauką, puslapių skaičių, leidimo metus, nurodytą kūrinio vertėją ir kitą naudingą informaciją. Daugelis knygų turi ir skaitytojų atsiliepimų skiltį. Jei tokių nėra – tapkite pirmuoju palikusiu savo nuomonę apie leidinį ir palengvinkite kitiems apsisprendimą pirkti. Įsigyti internetu knygą "Paslaptingoji sala" dažnai yra pigiau. Pasitikrinkite, greičiausiai, mėgiamai knygai taikoma akcija ir ją nusipirksite už patrauklią kainą. 


Dažnai su "Paslaptingoji sala" perkama kartu