NAUJIENA! -30% nuolaida visai BIOK kosmetikai! Naršykite čia >>

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Sfera

1.5
(2 įvertinimai) Įvertinkite
Kaina: 12,28 €
Kaina su kodu: 3,68 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
  • Pristatysime: per 24-48 val.*
Knygą turime sandėlyje
2020-02-01 Giedrius Ramanauskas

Nebūčiau skaitęs šios knygos, jeigu ne lauko ir interneto reklama paskatino ją įsigyti. Deja nesugebėjau visos perskaityti, nors epizodais atrodė, kad yra smagių minčių. Tik tiek, nes nei istorijos, nei intrigos, nei įdomių herojų - absoliučiai nieko - knygoje neradau. Suprantu, kad tai tik debiutas, kuris gimė šiaip, for fun.


2024-04-30 12.277 InStock
Į krepšelį 3,68 € -70% su kodu
PATOGU

Knygos "Sfera" aprašymas

Reklamos pasaulyje puikiai pažįstamo Pauliaus Senūtos debiutinis romanas „Sfera“ privers suabejoti kai kuriomis tiesomis apie mums pažįstamą pasaulį.

Du protingi vyrai ir geriausi bičiuliai tiki vienu absurdišku dalyku – kad Žemė nėra apvali, kad ji plokščia. Nepaisant šio kvailo įsitikinimo, intelektu kiekvienas iš jų lenkia ne vieną aplinkinį. Diskutuodami, jie bandys suprasti, kur yra protingumą ir kvailybę skirianti riba – ir ar apskritai toks atsakymas gali būti pateiktas.

Pauliaus Senūtos knygoje susipina trys linijos – bičiulių draugystė, plokščios Žemės idėja ir žvilgsnis į šiuolaikinę populiariąją kultūrą. Skirtingus romano „Sfera“ sluoksnius atskiria ir pasitelktas banduojantis pasakojimo tonas - nuo bauginančiai rimto iki komiško blevyzgojimo.

Rašytojas skaitytojui siūlo įvairiaspalvį romaną, kurį sunku sutalpinti į vieno kurio nors žanro rėmus. Tekstas apima ir idėjų istoriją, ir psichologinį trilerį, ir įtraukiantį detektyvą. Teksto dinamiką kuria ir istorinės bei filosofinės dviejų bičiulių įžvalgos, gluminančios juos išgirdusius prašalaičius.


Paulius Senūta paauglystę praleido
meno bendruomenėje tapydamas, grodamas ir dirbdamas su muzikos grupėmis.
Vėliau metė menų studijas, įstojo ir baigė
Stokholmo aukštąją ekonomikos mokyklą Rygoje, įsteigė ir vadovavo
vienai labiausiai Rytų Europoje pripažintų reklamos agentūrų „Not
Perfect“.

"Sfera – tai žvilgsnis į protus žmonių, kuriuos laikome bepročiais. Romano herojai tokie tikri, kad skaitydama girdėjau juos kalbančius savo virtuvėje. Buvo nejauku, o kartais – be galo juokinga. Lietuvių literatūroje ligi šiol nebuvo nieko panašaus."
Akvilė Kavaliauskaitė

"Esu iš tų, kuriems kai kurie dalykai absoliučiai aiškūs ir nėra jokios alternatyvios nuomonės. Visgi skaitydama šią knygą pagavau save kiek suabejojusią tuo, kad Žemė yra apvali."
Ingrida Šimonytė

"Tai knyga, kuri kelia šiandienos žmogui svarbius egzistencinius klausimus apie prasmę, o „įkaltų“ tiesų kvestionavimas, naivus ir snobiškas herojų maištas duoda impulsą permąstyti, ar visos tiesos, kuriomis tikime, yra nepajudinamos. Aktualu ir nauja lietuviškų knygų lentynoje. Moderni kalba ir geras skonis."
Saulius Urbonavičius-Samas

"Skaitydamas Sferą jaučiausi, lyg dalyvaučiau elitiniame protmūšyje, kurį moderuoja azartiškas vedėjas, žaidimo eigoje keičiantis ir jo taisykles, o kartais – ir pačią žaidimo prigimtį."
Ernestas Parulskis


  • Autorius: Paulius Senūta
  • Leidėjas: Baltos lankos
  • Išleidimo metai: 2019
  • Knygos puslapių skaičius: 240
  • Formatas: 13x20, minkšti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786094792250

Kiti taip pat domėjosi


2020-02-01

Nebūčiau skaitęs šios knygos, jeigu ne lauko ir interneto reklama paskatino ją įsigyti. Deja nesugebėjau visos perskaityti, nors epizodais atrodė, kad yra smagių minčių. Tik tiek, nes nei istorijos, nei intrigos, nei įdomių herojų - absoliučiai nieko - knygoje neradau. Suprantu, kad tai tik debiutas, kuris gimė šiaip, for fun.

2019-10-06

Naujas skyrius lietuvių literatūroje? Nemanau


Taigi, taigi, taigi... Tikėjausi daug iš šitos knygos, bet mano lūkesčiai nebuvo patenkinti.

I veiksmas - siužetas

Nelaimingas bičas, vardu Ignacijus, yra ypač nelaimingas, nes turi darbą ir turi važiuoti troleibusu, nors anksčiau jie buvo nemadingi. Užklumpa smarkus lietus - jis užsuka į Mažvydo biblioteką nusigręžti drabužius. Ten pamato įdomų vyresnį vyrą, kuris - pasirodo - tiki, kad Žemė plokščia. Ar gali patikėti, kad jie tampa geriausiais draugais, nes aš tikrai negaliu? To vyro vardas - Emanuelis. Ilgainiui Emanuelis įtikina Ignacijų (pora - kaip tvora, jei spręsi apie juos iš vardų), kad Žemė plokščia. Ir jie bando tai įrodyti. Prisiminus jaučiu crindge'ą.
Be to, "netikėtai" Ignacijus susipažįsta su moterimi, vardu Kulka (norėčiau, kad tai būtų mano išsigalvojimas), bare. Spėk iš trijų kartų - jie ilgainiui pamilsta vienas kitą. Ką žinom apie Kulką? Ji nelaiminga (kažką man primena) ir tiek.
Trumpai tariant, toliau seka absurdiški I&E bandymai įsitikinti, kad Žemė plokščia, o ką jau kalbėti apie juos sekančius slaptuosius agentus. Humoras, ironija ir absurdas - siužetas to kupinas. Nieko nesakyčiau, jei tai būtų panaudota gerai.

II veiksmas - veikėjai

Jie tokie nelaimingi, kad privalo įrodyti, kad Žemė plokščia, nors koks - po velnių - skirtumas? Dėl to mano diena netaptų lengvesnė, žinant šį faktą. Veikėjai neįdomūs, kartoniniai ir butaforiniai. Antraplaniai veikėjai tokie beprasmiai ir neįdomūs - žinai kelis dalykus apie juos, ir tada išnyksta tarytum nušokę nuo Žemės krašto, na, nes Žemė gi plokščia.

III veiksmas - tekstas

Pasirinktas paprastas, neapkrautas stilius, kartais primenantis filmo ar reklamos kadrus. Dinamiškas ir greitas istorijos tempas. Pretenzingos ir autoriaus "žalumą" išryškinančios meninės priemonės. Tikra atgaiva sielai tai, kad lengvai skaitėsi ir kad palyginti trumpa.

IV veiksmas - egzistencinis siaubas

life sucks. Suprantu, ką turi omeny, bet aš ne toks bukas kaip Ignacijus, kad to nesuprasčiau iš pirmo puslapio. Pati plokščios Žemės judėjimo istorija man patiko labiausiai.

V veiksmas - reziumė

Kaip sakė Tojohiro Akijamo, aplankęs Ignacijų sapne: "Nori žinoti, kokios formos yra Žemė? <...> Tokios, kokios nori, Ignacijau, - tokios, kokios nori." Gaila, kad per mažai norėjau, kad ši knyga būtų gera, bet gal kitiems ji bus pats tas.

Parašykite atsiliepimą apie "Sfera"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Šiuolaikinė lietuvių literatūra

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Sfera", Paulius Senūta. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Paulius Senūta su knyga "Sfera" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Sfera" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Paulius Senūta. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Sfera" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Sfera" perkama kartu