NAUJIENA! -30% nuolaida visai BIOK kosmetikai! Naršykite čia >>

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Atsiminimai ir apybraižos, 1 dalis. Gyvenimo kelio pradžia (1889–1921)

Kaina: 22,61 €
Kaina su kodu: 20,35 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
NEMOKAMAS PRISTATYMAS
į Smartpost paštomatus Lietuvoje
  • Pristatysime: per 24-48 val.*
Knygą turime sandėlyje

2024-05-31 22.607 InStock
Į krepšelį 20,35 € -10% su kodu
PATOGU

Knygos "Atsiminimai ir apybraižos, 1 dalis. Gyvenimo kelio pradžia (1889–1921)" aprašymas

Skaitytojui pristatomi Zigmo Toliušio (1889-1971) atsiminimai - tai tik nedidelė teisininko, advokato, politiko ir kolekcininko rašytinio palikimo dalis. Pats palikimas yra gana gerai žinomas Lietuvos tyrinėtojams, jo fragmentai (tiesa, palyginti su visais atsiminimais, labai nedideli) publikuoti įvairiuose spaudiniuose - nuo regioninės žiniasklaidos iki mokslinių žurnalų. Atskiru leidiniu išleista tik viena šių atsiminimų dalis - nepriklausomybės pradžioje Vilniaus leidykla „Mintis“ paskelbė atsiminimus iš sovietų okupacijos laikotarpio. Knygoje „Mano kalėjimai“ nepateikti tekstą paaiškinantys komentarai ir neatskleistas kontekstas, ją vartant negalima suvokti, kad formaliai tai didesnio memuarinio pobūdžio kūrinių masyvo dalis.

Šis leidinys - tai pirmas bandymas pristatyti skaitytojams Z. Toliušio atsiminimus kaip vientisą, paties autoriaus parengtą kūrinį. Autorius paliko kelis jo egzempliorius - skirtingais laikotarpiais perdavė Lietuvos atminties institucijoms. Viena iš egodokumentų masyvo dalių 1969 m. atiteko tuometinei Lietuvos SSR valstybinei respublikinei bibliotekai, dabar - Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka. Natūralu, kad sumanymas aktualizuoti Z. Toliušio rašytinį palikimą kilo būtent šios įstaigos Dokumentinio paveldo tyrimo departamento Lituanistikos skyriaus darbuotojams.

Nors Z. Toliušis paliko ryškų pėdsaką XX a. pirmosios pusės Lietuvos istorijoje, šios asmenybės biografija išsamiai neištyrinėta.

Šiame leidinyje pristatomas ankstyvasis jo gyvenimo laikotarpis - nuo gimimo 1889 m. Jurbarko apylinkėse, mokslo Kaune ir Sankt Peterburge, teisininko darbo Ukrainoje ir klajonių porevoliucinėje Rusijoje iki grįžimo į nepriklausomą Lietuvą po Pirmojo pasaulinio karo 1921 m. Šis laikotarpis daugumoje iki šiol paskelbtų veikalų apie Z. Toliušį apibūdintas itin fragmentiškai, dažniausiai apsiribojama keliais sakiniais apie išsilavinimą ir profesinę veiklą baigus aukštąjį mokslą.



Parašykite atsiliepimą apie "Atsiminimai ir apybraižos, 1 dalis. Gyvenimo kelio pradžia (1889–1921)"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Memuarai apie visuomenę, politiką

Zigmas Toliušis pristato įdomią ir tikrai naudingą knygą "Atsiminimai ir apybraižos, 1 dalis. Gyvenimo kelio pradžia (1889–1921)", kurią įsigyti internetu greita ir paprasta. Vos keli mygtuko spustelėjimai, operatyvus pristatymas ir, greičiausiai, jau kitą dieną galėsite mėgautis motyvuojančiu kūriniu. 

Šiuolaikiniame pasaulyje knygas pirkti itin lengva. Online knygyne pirkėjų visada laukia išsami ledinio informacijos santrauka, kurioje pateikiame knygos "Atsiminimai ir apybraižos, 1 dalis. Gyvenimo kelio pradžia (1889–1921)" aprašymą, nurodome autorių, kūrinio vertėją, puslapių skaičių ar literatūrinį žanrą. Viena ko negalime – atskleisti visų turinio detalių ar perskaityti knygos "Atsiminimai ir apybraižos, 1 dalis. Gyvenimo kelio pradžia (1889–1921)" už jus. Tačiau visada pasiūlysime geras knygų kainas, karštas leidyklų akcijas ir nuolaidas, kurių dėka naudingus kūrinius įsigysite pigiau. 

Perskaitėte knygą "Atsiminimai ir apybraižos, 1 dalis. Gyvenimo kelio pradžia (1889–1921)"? Kviečiame interneto knygyne palikti savo nuomonę, Zigmas Toliušis tikrai to vertas. Skaitytojų atsiliepimai, kuriuos rasite šalia daugelio knygų aprašymų, padeda rinktis ir apsispręsti kitiems pirkėjams. 


Dažnai su "Atsiminimai ir apybraižos, 1 dalis. Gyvenimo kelio pradžia (1889–1921)" perkama kartu