NAUJIENA! -30% nuolaida visai BIOK kosmetikai! Naršykite čia >>

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Kazys Grinius ir jo bendražygiai Lietuvos politiniame gyvenime 1926–1940

Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime


Apsilankykite!
Populiariausios knygos
Naujos knygos
Knygų išpardavimas

Šiuo metu neparduodama

2024-04-30 12.49 SoldOut

Knygos "Kazys Grinius ir jo bendražygiai Lietuvos politiniame gyvenime 1926–1940" aprašymas

Per pastaruosius du dešimtmečius pasirodė nemažai tyrimų apie prezidento Antano Smetonos valdymą, dėl įvairių priežasčių liko netyrinėta opozicijos veikla autoritarinio valdymo metais.
Pagrįstai 1996 metais istorikas Gediminas Rudis pažymėjo, kad „opozicijos Antano Smetonos režimui vaidmuo ir reikšmė – gana plati, atskiros monografijos verta tema“. Nesant išsamių tyrimų, net ir akademinei visuomenei sunku susigaudyti to meto sudėtinguose politiniuose įvykiuose.
Monografija "Kazys Grinius ir jo bendražygiai Lietuvos politiniame gyvenime 1926–1940" apie Kazį Grinių užpildo istoriografijos baltąją dėmę ir padeda susidaryti išsamų vaizdą apie Antano Smetonos autoritarinį valdymą per opozicijos – Kazio Griniaus ir jo bendražygių – valstiečių liaudininkų veiklą.

Monografijoje analizuojama Lietuvos Respublikos prezidento Kazio Griniaus ir jo bendražygių Mykolo Sleževičiaus, Felicijos Bortkevičienės, Jono Staugaičio, Zigmo Toliušio, Jono Kardelio, Balio Žygelio, Justo Paleckio ir kitų valstiečių liaudininkų veikla Lietuvos politiniame gyvenime 1926–1940 metais.
Medžiaga apima beveik keturiolikos metų laikotarpį – nuo 1926-ųjų gruodį įvykdyto valstybės perversmo, kai buvo nuverstas teisėtas šalies prezidentas Kazys Grinius, iki Lietuvos okupacijos 1940 metų birželį. Kazys Grinius ir jo artimiausi bendražygiai buvo Valstiečių liaudininkų partijos lyderiai, todėl apžvelgta ir Lietuvos politinė situacija, pateikta kritiška opozicinių partijų, pirmiausia valstiečių liaudininkų, padėtis autoritariniu laikotarpiu. Išsamiai analizuojami valstiečių liaudininkų vidaus reikalai: programinių nuostatų pokyčiai, centro komiteto, vadovaujamo Kazio Griniaus ir Mykolo Sleževičiaus veikla, kartų konfliktas, jaunosios kartos suartėjimas su pogrindine Lietuvos komunistų partija. Knygos skyriuose nagrinėjama Kazio Grinius ir jo bendražygių autoritariniam valdymui opozicinė veikla 1926-ųjų pabaigoje–1938-ųjų kovą, valstiečių liaudininkų santykiai su kitomis partijomis, tolesnė partijos veikla tariamai koalicinėje Lietuvos vyriausybėje iki pat 1940 metų birželio.

Knygos "Kazys Grinius ir jo bendražygiai Lietuvos politiniame gyvenime 1926–1940" pabaigoje pateikiamas šaltinių ir literatūros sąrašas, asmenvardžių rodyklė, santrauka anglų kalba, priedai – iki šiol niekur neskelbti dokumentai. Leidinys iliustruotas nuotraukomis, karikatūromis, plakatais.



Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Kazys Grinius ir jo bendražygiai Lietuvos politiniame gyvenime 1926–1940"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Lietuvių literatūra

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Kazys Grinius ir jo bendražygiai Lietuvos politiniame gyvenime 1926–1940", Mindaugas Tamošaitis. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Mindaugas Tamošaitis su knyga "Kazys Grinius ir jo bendražygiai Lietuvos politiniame gyvenime 1926–1940" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Kazys Grinius ir jo bendražygiai Lietuvos politiniame gyvenime 1926–1940" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Mindaugas Tamošaitis. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Kazys Grinius ir jo bendražygiai Lietuvos politiniame gyvenime 1926–1940" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Kazys Grinius ir jo bendražygiai Lietuvos politiniame gyvenime 1926–1940" perkama kartu