NAUJIENA! -30% nuolaida visai BIOK kosmetikai! Naršykite čia >>

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Kelionė

Kaina: 12,11 €
Kaina su kodu: 10,90 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
  • Pristatysime: per 18-26 val.*
Knygą turime sandėlyje

2024-04-30 12.111 InStock
Į krepšelį 10,90 € -10% su kodu
PATOGU

Knygos "Kelionė" aprašymas

„Pamačiau, kaip - ypač ankstesniuose tekstuose - buvo pairusi gimtoji kalba, mane supusi pirmuosius dvidešimt metų. Penkerius metus išplūduriavus vokiečių kalbos ežere, o paskui beveik amžinybę pramirkus amerikiečių žodžių jūroje, teko be atvangos kovoti už kalbą. Ta pastanga išvengti išeiviškos kalbos erozijos, atsitverti nuo svetimų kalbų struktūrų ir pakilti virš ankstyvos vaikystės kaunietiško žargono yra svarbi „Kelionės" ir novelių gimdymo dalis. Jau seniai supratau, kad mano literatūrinė kalba (lietuvių ar anglų, kuria irgi buvau pradėjęs rašyti) jau niekad nebesruvens taip natūraliai, kaip iš savo kalbinio pasaulio neišrautųjų lietuvių, latvių, amerikiečių ir kt. <...> Džiaugiuosi, kad dabar šie puslapiai ir drauge su jais ta pavasario diena sugrįžta į šalį, iš kurios romano pradžioje išvyksta jos pagrindinis veikėjas..."
Algirdas Landsbergis

„Jūsų žodis laisvas, nuo tradicinio mūsų prozininkams įvairiaprasmio provincialumo, - sugestyvus, sąmoningas ir nepriklausomas (aš manau: laisvas nuo iš šalies primestų „tradicinių" ir kitokių prasmių). Ypač įdomūs t. v. santykiniai sprendimai; taip pat atmosferos kūrimas, kuri, tarp kitko, mano galva, yra grynai estetinio rango, neturinti jokių etinių ir socialinių įsipareigojimų, ir šia prasme tai yra unikumas mūsų dailiojoje prozoje".
Alfonsas Nyka-Niliūnas

„Amerikoje skaitytojų ratas siaurėja, bet aš nenustoju rašęs, nes aš galvoju apie jaunimą Lietuvoje, kuris kada nors galės skaityti mūsų knygas".
Algirdas Landsbergis

„Algirdo Landsbergio tekstai - tarsi lietuviškos sąmonės imuniteto stiprinimas".
Gytis Padegimas

„Algirdas gyveno toli už išeiviškojo geto ribų, niekieno žemėje tarp kultūrų, bet kaip retas saugojo ištikimybę savajai ir rūpestį jos likimu. Tokia niekieno žemė yra galbūt tikriausioji meno ir prasmingos egzistencijos buveinė".
Tomas Venclova

TURINYS

Padėka / 5
Pratarmė / 9

ROMANAS „KELIONĖ" / 13
Autoriaus žodis / 235

GYVENIMAS TIK KELIONĖ IR IEŠKOJIMAS / 239
Lietuva: 1924-1944 / 241
Lietuvoje brėžėsi gyvenimo ir stiliaus koordinatės / 241
Vokietija: 1944-1949 / 246
Sotinomės pokarinės Europos karštligiška kultūra / 246
Amerika: 1949-2004 / 259
Esu nacionalistiškas kosmopolitas / 259
Didysis P.E.N. nuotykis - atsivėrė durys į pasaulio literatūrą / 273

LITERATŪRĄ KURIA NE TAUTOS, O ASMENYBĖS / 301
Rašymas - lietuviškųjų vertybių išsaugojimas / 303
Nusidrožiau naują pieštuką / 306
Ieškojau savo braižo ir žanro / 315
Išvengti išeiviškos kalbos erozijos / 320

Svarbiausios Algirdo Landsbergio gyvenimo datos / 331
Svarbiausios Algirdo Landsbergio kūrybos datos / 334
Summary / 340



Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Kelionė"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Šiuolaikinė lietuvių literatūra

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Kelionė", Algirdas Landsbergis. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Algirdas Landsbergis su knyga "Kelionė" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Kelionė" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Algirdas Landsbergis. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Kelionė" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Kelionė" perkama kartu