NAUJIENA! -30% nuolaida visai BIOK kosmetikai! Naršykite čia >>

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Lietuvos knyga ir visuomenė: nuo spaudos draudimo iki nepriklausomybės atkūrimo (1864-1990)

Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime


Apsilankykite!
Populiariausios knygos
Naujos knygos
Knygų išpardavimas

Šiuo metu neparduodama

2024-05-31 1.45 SoldOut

Knygos „Lietuvos knyga ir visuomenė: nuo spaudos draudimo iki nepriklausomybės atkūrimo (1864-1990)“ aprašymas

Knyga Lietuvoje, kaip ir kitose šalyse, nuo pat savo atsiradimo, ypač spausdintine forma, buvo ir išliko ne tik žinių šaltinis, bet ir visuomenės politinės bei kultūrinės raidos rodiklis. Jos reikšmė ypač padidėjo XIX amžiuje, stiprėjant tautiniam sąjūdžiui, visai tautai įsijungiant į kovą dėl Nepriklausomybės, o ją atgavus, – ir dėl jos įtvirtinimo bei išsaugojimo.
Šio leidinio autorė siekia nušviesti XXI a. skaitytojui Lietuvos knygos raidą ir jos vaidmenį tautos gyvenime nuo XIX a. antrosios pusės iki Nepriklausomybės atkūrimo 1990 metais. Lietuvos knygos istorija aptariama chronologiškai, pagal krašto istorijoje taikomą periodizaciją. Kiekviename skyriuje informacija sisteminama apibūdinant: 1) politines ir kultūrines ano meto knygų leidybos sąlygas, 2) leidėjus ir leidybos apimtis, 3) knygų repertuaro struktūrą, 4) poligrafinę ir meninę leidinių išvaizdą, 5) knygų platinimą.
Pateikiamasis skaitytojams leidinys yra šviečiamojo pobūdžio; jis skirtas jaunimui, siekiančiam pažinti savo tautos praeitį ir lietuviškąją knygą, kaip reikšmingą mūsų kultūrinio paveldo objektą. Tikimasi, kad toks leidinys galės būti naudingas ir visiems studentams humanitarams (studijuojantiems knygos istoriją) kaip mokomoji knyga.

  • Autorius: Vanda Stonienė
  • Leidėjas: Versus aureus
  • Išleidimo metai: 2006
  • Knygos puslapių skaičius: 128
  • Formatas: 17x24, minkšti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9955-699-14-0

Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie „Lietuvos knyga ir visuomenė: nuo spaudos draudimo iki nepriklausomybės atkūrimo (1864-1990)“

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Lietuvių literatūra

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą „Lietuvos knyga ir visuomenė: nuo spaudos draudimo iki nepriklausomybės atkūrimo (1864-1990)“, Vanda Stonienė. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Vanda Stonienė su knyga „Lietuvos knyga ir visuomenė: nuo spaudos draudimo iki nepriklausomybės atkūrimo (1864-1990)“ jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga „Lietuvos knyga ir visuomenė: nuo spaudos draudimo iki nepriklausomybės atkūrimo (1864-1990)“ patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Vanda Stonienė. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą „Lietuvos knyga ir visuomenė: nuo spaudos draudimo iki nepriklausomybės atkūrimo (1864-1990)“ palikti ir jūs.

 


Dažnai su „Lietuvos knyga ir visuomenė: nuo spaudos draudimo iki nepriklausomybės atkūrimo (1864-1990)“ perkama kartu