NAUJIENA! -30% nuolaida visai BIOK kosmetikai! Naršykite čia >>

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Antikristas

Kaina: 15,47 €
Kaina su kodu: 10,83 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
  • Pristatysime: per 18-26 val.*
Knygą turime sandėlyje

2024-04-30 15.468 InStock
Į krepšelį 10,83 € -30% su kodu
PATOGU

Knygos "Antikristas" aprašymas

F. Nietzsche „Antikristas“ – tai galingiausia krikščionybės ir jos propaguojamos „vergų moralės“ kritika. Ši knyga, kurios pavadinimą tiksliau reikėtų versti „Anti-krikščionybė“, yra vienas skandalingiausių ir aštriausių F. Nietzsche kūrinių, lyg skalpeliu su firminiu jo intelektualiu sarkazmu pjaunanti per Vakarų pasaulio vertybes.

„Žodis „krikščionybė“ yra nesusipratimas – pasaulyje buvo tik vienas tikras krikščionis, tas mirė ant kryžiaus.“
F. Nietzsche

„Dievas mirė“ – viena iš daugelio plačiai žinomų vokiečių filosofo, kritiko, poeto, rašytojo, kompozitoriaus ir genialaus mąstytojo Friedricho Wilhelmo Nietzsche (1844–1900 m.) tezių, prilipdžiusių jam ateisto etiketę, nors ji simbolizuoja tik tragišką jo viso gyvenimo tikrojo tikėjimo ir dieviškumo paiešką. Ar gali būti, kad krikščionybė, kuriai turime būti dėkingi už visą Vakarų civilizacijos iškilimą, kartu atsakinga ir už šiuolaikiniame pasaulyje klestintį nihilizmą ir mūsų „vergų moralę“?

Übermensch, arba „Antžmogis“ – dar vienas garsus F. Nietzsche terminas, kurį skolinosi ir fašistai, ir įvairaus plauko kraštutiniai nacionalistai (o Hitleris juo netgi pateisino Holokaustą), nors pats filosofas atvirai šlykštėjosi radikaliomis nacionalistinėmis idėjomis. Daręs įtaką visiems svarbiausiems XX ir XXI amžiaus mąstytojams ir ištisoms moderniosios filosofijos tendencijoms, F. Nietzsche lieka iki galo nesuprastas, įvairiai interpretuojamas, todėl vis dar aktualus, vertinamas, uoliai skaitomas ir, nors baigė gyvenimą beprotybės šešėliuose, nuolat cituojamas iškiliausių šių dienų žmonijos protų ir atgimstantis populiariojoje kultūroje. Skaitykite šį pirmą ir vienintelį „Antikristo“ vertimą lietuviškai, kad pasiektumėte tai, kuo šventai tikėjo autorius – kiekvienos asmenybės galimybę išsivaduoti iš žlugdančių visuomenės suvaržymų.

„Žmogus – vienintelis iš visų gyvūnų įspaustas į savo paties sugalvotus rėmus, liguistai ir pavojingai nuklydęs nuo natūralių instinktų. Žinoma, dėl visų šių savybių jis yra pats įdomiausias.“
F. Nietzsche


  • Pavadinimas originalo kalba: The Antichrist
  • Autorius: Friedrich Nietzsche
  • Leidėjas: Obuolys
  • Išleidimo metai: 2023
  • Knygos puslapių skaičius: 144
  • Formatas: 14x20, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786099621319
  • Vertėjas: Linas Rybelis
  • Iš kokios kalbos versta: vokiečių

Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Antikristas"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Filosofijos knygos

Friedrich Nietzsche pristato įdomią ir tikrai naudingą knygą "Antikristas", kurią įsigyti internetu greita ir paprasta. Vos keli mygtuko spustelėjimai, operatyvus pristatymas ir, greičiausiai, jau kitą dieną galėsite mėgautis motyvuojančiu kūriniu. 

Šiuolaikiniame pasaulyje knygas pirkti itin lengva. Online knygyne pirkėjų visada laukia išsami ledinio informacijos santrauka, kurioje pateikiame knygos "Antikristas" aprašymą, nurodome autorių, kūrinio vertėją, puslapių skaičių ar literatūrinį žanrą. Viena ko negalime – atskleisti visų turinio detalių ar perskaityti knygos "Antikristas" už jus. Tačiau visada pasiūlysime geras knygų kainas, karštas leidyklų akcijas ir nuolaidas, kurių dėka naudingus kūrinius įsigysite pigiau. 

Perskaitėte knygą "Antikristas"? Kviečiame interneto knygyne palikti savo nuomonę, Friedrich Nietzsche tikrai to vertas. Skaitytojų atsiliepimai, kuriuos rasite šalia daugelio knygų aprašymų, padeda rinktis ir apsispręsti kitiems pirkėjams. 


Dažnai su "Antikristas" perkama kartu