NAUJIENA! -30% nuolaida visai BIOK kosmetikai! Naršykite čia >>

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Arsenas Liupenas, vagis džentelmenas

5.0
(2 įvertinimai) Įvertinkite
Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime


Apsilankykite!
Populiariausios knygos
Naujos knygos
Knygų išpardavimas
2021-05-03 Jana

Super knyga, įtraukiančios istorijos, lengvas rašymo stilius. Klasika!


Šiuo metu neparduodama

2024-05-31 9.99 SoldOut

Knygos „Arsenas Liupenas, vagis džentelmenas“ aprašymas

Autoriaus Maurice Leblanc vardas rašomas greta Aghatos Christie ar Arthur Conan Doyle. Juk jo knygos „Arsenas Liupenas, vagis džentelmenas“ pagrindinis veikėjas Arsenas žavesiu nenusileidžia nei Erkiuliui Puaro, nei Šerlokui Holmsui. Tiesa, jis ne seklys, o vagis!

„Arsenas Liupenas, vagis džentelmenas“ – pirmasis pasakojimas. Vėliau sekė dar apie dvidešimt istorijų ir įvairių tęsinių. Knyga pirmą kartą publikuota 1907-tais metais, anksčiau istorijos apie Arseną buvo spausdinamos prancūzų žurnale. Pažintis su vagimi prasideda nuo to, kad jis sugeba pasprukti iš areštinės.

Arsenas Liupenas – žavus, inteligentiškas, mandagus. Jis tikras persirenginėjimo meistras. Šis personažas pasirodė ne tik Maurice Leblanc kūriniuose, bet ir kitų autorių knygose bei įvairiuose filmuose, taip pat žaidimuose.

Garsusis vagis veikia prieš įstatymus, tačiau labai primena Robiną Hudą: savo grobiu dalijasi su vargšais ir nuskriaustaisiais, o jo nugalėti priešai yra tikrieji blogiukai. Arsenas nežudo, nes pagrindinis jo ginklas – aštrus protas ir gebėjimas išsisukti iš įvairių situacijų. Galantiškas, ironijos nestokojantis veikėjas greitai pelnė skaitytojų meilę ir išgarsėjo visame pasaulyje.

Beje, knygos „Arsenas Liupenas, vagis džentelmenas“ tęstiniuose Arsenas susiduria su savo literatūriniu priešininku Šerloku Holmsu. Tiesa pastarojo autoriui nepatiko, kad garsusis seklys pajuokiamas, tad Maurice Leblanc vagies džentelmeno priešininką pervadino Herloku Šolmsu.

Prancūziškas sąmojis, neįtikėtinai smagūs siužetai, mįslės ir nusikaltimai tikrai neleis nuobodžiauti! Teigiama, kad būtent Arseno nuotykiai įkvėpė tokias „gerųjų blogiukų“ istorijas, kaip „Oušeno vienuoliktukas“ ir kt.

Maurice Marie Émile Leblanc (1864-1941) – prancūzų rašytojas išgarsėjęs Arseno Liupeno serija. Anksčiau jis rašė trumpas istorijas periodiniams leidiniams. Autoriaus namas Prancūzijoje, šiandien yra muziejus, atviras lankytojams. Atsiliepimai apie detektyvinio žanro knygas buvo tokie geri, kad Maurice Leblanc visą tolesnį gyvenimą skyrė Liupeno istorijoms, tačiau, kaip ir Arthur Conan Doyle, jautė nepatogumą dėl tokios sėkmės ir kelis kartus bandė sukurti kitų populiarių personažų.

Ši knyga – laiko pripažinta klasika detektyvų gerbėjams. Jei sudomino trumpas aprašymas, rekomenduojame ją įsigyti internetu – nenuvils! Pirkti online siūlome ir daugiau detektyvų. Daug jų kainuoja pigiau, tereikia pasižvalgyti akcijų ir išpardavimų skiltyse. Geras knygas išsirinkti padės skaitytojų apžvalgos, taip pat aprašymai su santraukomis, ištraukomis, nurodytu puslapių skaičiumi ir kita informacija.


  • Pavadinimas originalo kalba: Arsène Lupin Gentleman-Cambrioleur
  • Autorius: Maurice Leblanc
  • Leidėjas: Obuolys
  • Išleidimo metai: 2021
  • Knygos puslapių skaičius: 238
  • Formatas: 14x20, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786094842856
  • Vertėjas: Stasė Banionytė
  • Iš kokios kalbos versta: prancūzų

Kiti taip pat domėjosi


2021-05-03

Super knyga, įtraukiančios istorijos, lengvas rašymo stilius. Klasika!

2021-04-23

Nepamenu, kada paskutinį kartą skaičiau Šerloką Holmsą - bet ši knyga ir personažas man daug labiau patiko. Nors ir įkvėptas Conan Doyle'o kūrybos, šis džentelmenų vagis yra žavus, komiškas, žaismingas, romantiškas ir dosnus. Jis nėra intelektualus galvosūkių sprendėjas, bet pirmiausia nusikaltėlis, o paskui ir detektyvų pagalbininkas, išlaikantis savo džentelmenišką etiketą visuose patirtuose nuotykiuose., Apsakymus tikriausiai geriau skaityti atskirai, o ne vieną po kito.. Rekomenduoju!

Parašykite atsiliepimą apie „Arsenas Liupenas, vagis džentelmenas“

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Klasikiniai detektyvai ir trileriai

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą „Arsenas Liupenas, vagis džentelmenas“, Maurice Leblanc. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Maurice Leblanc su knyga „Arsenas Liupenas, vagis džentelmenas“ jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga „Arsenas Liupenas, vagis džentelmenas“ patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Maurice Leblanc. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą „Arsenas Liupenas, vagis džentelmenas“ palikti ir jūs.

 


Dažnai su „Arsenas Liupenas, vagis džentelmenas“ perkama kartu