NAUJIENA! -30% nuolaida visai BIOK kosmetikai! Naršykite čia >>

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Aš moku šokinėti per balas

5.0
(20 įvertinimai) Įvertinkite
Kaina: 11,65 €
Kaina su kodu: 8,39 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
  • Pristatysime: per 24-48 val.*
Knygą turime sandėlyje
2023-07-19 Feliksas

Tai graži ir juokinga knyga. Visi veikėjai tokie skirtingi, ir kiekvienas iš jų toks įdomus. Maršalo personažų charakteristika puiki.


2024-04-30 11.649 InStock
Į krepšelį 8,39 € -28% su kodu
PATOGU

Knygos "Aš moku šokinėti per balas" aprašymas

Alano Maršalo knyga „Aš moku šokinėti per balas“ sulaukė skaitytojų pripažinimo visame pasaulyje. Tai klasika tapęs autobiografinis pasakojimas apie berniuką, kuris ankstyvoje vaikystėje susirgo poliomielitu. Tai istorija apie kovą su sunkia liga ir žmogaus charakterio formavimąsi.

Berniukas, gyvenantis Australijoje, kaip ir visi jo bendraamžiai, mėgsta šokinėti, bėgioti ir svajoja tapti tokiu pat geru jojiku, kaip ir jo tėvas. Tačiau staiga prasidėjusi liga prikausto vaiką prie lovos, o vaikščioti jis gali tik su ramentais. Alanui atrodo, kad žodis „neįgalus“ - tai ne apie jį. Jo drąsa, optimizmas ir tikėjimas, kad viskas bus gerai, padeda jam nepalūžti. Ramentai bus visada, tačiau jis neleis jiems sugriauti jo gyvenimo! Jis jodinės arkliais, su kitais berniukais medžios triušius ir netgi gaus stipendiją, kuri leis išvykti mokytis į prestižinį sostinės universitetą. Noras gyventi ir meilė jį supančiam pasauliui padėjo berniukui įveikti negalią - suaugęs jis ne tik jodinėjo, bet ir kopė į kalnus, plaukiojo.

Atskiro paminėjimo nusipelno nuostabūs herojaus tėvai. Galima tik spėlioti, koks smūgis buvo mylimo sūnaus liga ir kaip jiems buvo sunku gyventi žinant, kad jie negali nieko pakeisti. Jie visą gyvenimą palaikė mažąjį Alaną, vaikystėje padėjo jam būti paprastu berniuku, sugebėjo padėti sūnui nenusivilti gyvenimu, netapti piktu ir nepasiduoti. Alanui padėjo ir kiti miestelio gyventojai bei, žinoma, jo draugai.

„Aš moku šokinėti per balas“ – tikra gyvenimo istorija, skirta 9 metų ir vyresniems skaitytojams.

Žymus rašytojas Alanas Maršalas (1902-1984) gimė ir augo egzotiškoje Australijoje. Jo tėvas buvo jojimo treneris. Ir, žinoma, jis svajojo, kad jo sūnus taip pat taptų puikiu raiteliu. Tačiau berniukas susirgo poliomielitu ir liko fiziškai neįgalus visam gyvenimui. Tačiau tai nesutrukdė Maršalui grįžti į sveikų žmonių pasaulį ir tapti populiarių knygų autoriumi. Viena žinomiausių tarp jų, pirmą kartą išleista 1955 m., pirmoji jo autobiografinės trilogijos dalis „Aš moku peršokti per balas“.



Kiti taip pat domėjosi


2023-07-19

Tai graži ir juokinga knyga. Visi veikėjai tokie skirtingi, ir kiekvienas iš jų toks įdomus. Maršalo personažų charakteristika puiki.

2023-07-14

Man patiko ši knyga, nes rašytoja tokia nuoširdi.

2023-07-13

Puikus pasakojimas apie berniuką, tyrinėjantį jį supantį pasaulį ir įkūnijantį drąsias Žmogaus savybes, kuri iš tikrųjų yra žmogaus dvasios šventė, kai susiduriama su sunkumais.

2023-07-11

Nesvarbu kas. jei turite negalią, niekas negali jūsų sustabdyti, jei bandysite. tai ši knyga įrodo.

2023-07-10

patiko!! Tai puiki knyga, ji leido suprasti, ką reiškia gyventi sergant šia liga ir kaip jaučiasi žmogus viduje, palyginti su tuo, kokį jį mes matome iš šalies. Ji privertė mane suprasti, kiek daug dalykų laikau savaime suprantamais.

2023-06-28

Koks nuostabus gyvenimas, kurį reikia įveikti su kūdikių paralyžiumi, kaip jis buvo vadinamas. Rekomenduoju.

2023-06-27

Labai patiko gyventi šiame pasaulyje, jei tik akimirką.

2023-06-26

Kokia nuostabi istorija. Prisimenu, kad mane, būdamas trylikos, mane paskatino perskaityti mano tėvas, bet šia knyga visiškai nesidomėjau. Pasukite 33 metus ir dabar perskaičiau ir labai rekomenduoju šį trumpą romaną.

2023-06-22

Tai džiaugsmingas vaiko žvilgsnis į prarastą pasaulį, apgyvendintą maloniais ir juokingais personažais. Gražiai parašyta – skaitydama tiesiog sėdėjau ir šypsojausi.

2021-05-05

Jautri knyga, supažindinanti jaunuolius ne su pačia gražiausia pasaulio ir jaunų žmonių poelgių puse. Duokite paskaityti savo vaikams - yra išminties.

2021-05-03

Nuostabiai pakili istorija apie paties rašytojo (kai buvo jaunas) - berniuko, kovą su raumenų paralyžiumi - siaubinga liga, kuri tiesiog sugriovė jo kūną ir atėmė galimybę vaikščioti. Jis nepalenkiamu ryžtu ir humoru įveikia gausybę fizinių ir socialinių kliūčių. Rekomenduoju!

2020-08-13

labai idomi knyga

2020-08-13

labai idomi knyga

2020-06-11

2019-11-06

2019-08-23

2019-08-16

2019-05-22

2019-05-22

2019-05-19

Parašykite atsiliepimą apie "Aš moku šokinėti per balas"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Grožinė užsienio autorių literatūra 9-12 metų vaikams

Online knygyno asortimente tūkstančiai įvairaus žanro knygų vaikams. Tarp jų ir kūrinys "Aš moku šokinėti per balas", kurį pristato Alan Marshall. Siūlome ne tik išsamų "Aš moku šokinėti per balas" aprašymą, bet ir susipažinti su kitomis panašia tema kuriančių vaikų ir jaunimo rašytojų knygomis, bei sužinoti, ką dar išleido Alan Marshall. Parengėme populiariausių Lietuvos ir užsienio autorių gyvenimo santraukas. 

Šiuolaikiniame knygyne surinkta viskas, ką reikia žinoti apie "Aš moku šokinėti per balas". Knygos puslapyje rasite trumpą siužetą, ištrauką, puslapių skaičių, leidimo metus, nurodytą kūrinio vertėją ir kitą naudingą informaciją. Daugelis knygų turi ir skaitytojų atsiliepimų skiltį. Jei tokių nėra – tapkite pirmuoju palikusiu savo nuomonę apie leidinį ir palengvinkite kitiems apsisprendimą pirkti. Įsigyti internetu knygą "Aš moku šokinėti per balas" dažnai yra pigiau. Pasitikrinkite, greičiausiai, mėgiamai knygai taikoma akcija ir ją nusipirksite už patrauklią kainą. 


Dažnai su "Aš moku šokinėti per balas" perkama kartu