NAUJIENA! -30% nuolaida visai BIOK kosmetikai! Naršykite čia >>

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Mikalojus Husovianas. Raštai

Kaina: 10,52 €
Kaina su kodu: 9,46 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
  • Pristatysime: per 24-48 val.*
Knygą turime sandėlyje

2024-04-30 10.516 InStock
Į krepšelį 9,46 € -10% su kodu
PATOGU

Knygos "Mikalojus Husovianas. Raštai" aprašymas

Šiame rinkinyje pateikiami visi žinomi Mikalojaus Husoviano (apie 1533) kūriniai: poemos (Mikalojaus Husoviano giesmė apie stumbro išvaizdą, žiaurumą ir medžioklę, 1523; Mikalojaus Husoviano Nauja ir nuostabi pergalė prieš turkus liepos mėnesį, 1524; Apie šventojo Hiacinto gyvenimą ir darbus Mikalojaus Husoviano kūrinėlis, 1525), eilėraščiai, taip pat vienas prozinis tekstas. Publikaciją sudaro daugumos veikalų faksimilės, vieno teksto perrašas ir visų kūrinių vertimai į lietuvių kalbą (vertė Benediktas Kazlauskas, Sigitas Narbutas, Tomas Veteikis ir Eugenija Ulčinaitė). Vertimus lydi literatūros istoriko Tomo Veteikio studija „Mikalojus Husovianas epochų ir tapatybių sankirtose“. Mikalojus Husovianas gyveno ir kūrė dviejų epochų: Viduramžių ir Renesanso, sąvartoje. Šį laikotarpį žymi daug svarbių įvykių: didžiule sparta vykusi Europos politinio žemėlapio kaita, Viduramžių katalikybės ir Naujųjų laikų protestantizmo prieštara, visuotinai vartotos lotynų kalbos ir beįsigalinčių tautinių kalbų komplikuoti santykiai, naujos religinių, tautinių, politinių, visuomeninių, etinių, estetinių vertybių sistemos formavimasis ir kt. Husovianas savo kūryboje puikiai išreiškė daugelį atmainingos epochos pavidalų. Poetas tai padarė su didžiuliu talentu, poetine įtaiga, todėl jo kūryba tebetraukia skaitytojų dėmesį. [Iš leidinio]



Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Mikalojus Husovianas. Raštai"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Literatūros ir kalbos mokslo knygos

Mikalojus Husovianas pristato įdomią ir tikrai naudingą knygą "Mikalojus Husovianas. Raštai", kurią įsigyti internetu greita ir paprasta. Vos keli mygtuko spustelėjimai, operatyvus pristatymas ir, greičiausiai, jau kitą dieną galėsite mėgautis motyvuojančiu kūriniu. 

Šiuolaikiniame pasaulyje knygas pirkti itin lengva. Online knygyne pirkėjų visada laukia išsami ledinio informacijos santrauka, kurioje pateikiame knygos "Mikalojus Husovianas. Raštai" aprašymą, nurodome autorių, kūrinio vertėją, puslapių skaičių ar literatūrinį žanrą. Viena ko negalime – atskleisti visų turinio detalių ar perskaityti knygos "Mikalojus Husovianas. Raštai" už jus. Tačiau visada pasiūlysime geras knygų kainas, karštas leidyklų akcijas ir nuolaidas, kurių dėka naudingus kūrinius įsigysite pigiau. 

Perskaitėte knygą "Mikalojus Husovianas. Raštai"? Kviečiame interneto knygyne palikti savo nuomonę, Mikalojus Husovianas tikrai to vertas. Skaitytojų atsiliepimai, kuriuos rasite šalia daugelio knygų aprašymų, padeda rinktis ir apsispręsti kitiems pirkėjams. 


Dažnai su "Mikalojus Husovianas. Raštai" perkama kartu