NEMOKAMAS PRISTATYMAS į Smartpost paštomatus nuo 15€

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 15 € *

Baltaragio malūnas, arba Kas dėjosi anuo metu Paudruvės krašte

5.0
(1 įvertinimai) Įvertinkite
Kaina: 5,99 €
Kaina su kodu: 4,79 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
  • Pristatysime: per 24-48 val.*
Knygą turime sandėlyje
2021-09-23 Austėja L.

Kai skaitai mokykloje, tai ta istorija atrodo tokia 'lievoka' žargonu tariant :D bet paskui jau suagus ji pasimato visai kitaip. Veikėjai, kurių chrakteriai atspindi tam tikras visuomenės dogmas, pati istorija - laisvės kainos pajautimas. Super, tikrai rekomenduoju!


2024-03-31 5.99 InStock
Į krepšelį

Knygos "Baltaragio malūnas, arba Kas dėjosi anuo metu Paudruvės krašte" aprašymas

„Baltaragio malūnas“ – meistriškiausias Kazio Borutos kūrinys, vienas originaliausių XX a. lietuvių literatūros romanų. Stebuklingi nutikimai, atgaivinti mitai, romantiška meilė ir nelabojo pinklės – nuostabi istorija pasmerkta neblėstančiam populiarumui: ji išversta į daugelį pasaulio kalbų, pagal ją kuriami kino filmai, teatro ir baleto spektakliai, muzikos kūriniai. Greta kitų iškiliausių lietuvių literatūros autorių kūrinių – Mažosios klasikos kolekcijoje pagaliau pasirodo ir „Baltaragio malūnas“.

Nuo senų senovės Paudruvės krašte stovėjo malūnas, priklausantis Baltrui Baltaragiui. Vyresnio amžiaus malūnininkas pamilsta jauną gražuolę Marcelę ir norėdamas ją vesti sudaro sutartį su Pinčiuku. Gimus dukrai mylima žmona miršta, o po dvylikos metų pasirodo Pinčiukas ir reikalauja, kad Baltaragis laikytųsi sutarties sąlygų ir atiduotu jam į žmonas savo vienturtę dukrą Jurgą. Norėdamas apgauti Pinčiuką Baltaragis apsimeta, kad jo dukra – tai senmergė Uršulė. Velnias atsisako ją vesti ir lieka tarnauti malūne septynerius metus. Per tą laiką jis supranta Baltaragio klastą ir pasiryžta atkeršyti…

Pagrindinė „Baltaragio malūnas“ mintis – kai vaikaisi netikrų ir laikinų vertybių, parodiškumo, ne tik pats pražiopsai, kas tikrai svarbu, ir netenki visko, bet ir pražudai mylimus žmones…

Kazys Boruta (1905–1965) – maištingos prigimties kūrėjas, nuolat ieškantis savo vietos tiek gyvenime, tiek kūryboje. Visuomenės veikėjas, prozininkas, vertėjas, trečiafrontininkų kartos poetas, tapęs lietuvių literatūros klasiku. Tarpukariu studijavo Kauno, Vienos ir Berlyno universitetuose. 1930 metais kartu su gimnazistu Kostu Korsaku pradėjo leisti avangardistų literatūrinį žurnalą „Trečiasis frontas“.

Pasitraukęs iš politinės veiklos, užsiėmė kūryba. 1938 metais buvo išrinktas Lietuvos rašytojų draugijos sekretoriumi.

Kazys Boruta – ekspresionistinio, energingos intonacijos eilėraščio tipo, novatoriškų folklorinių romanų kūrėjas. Lietuvių pasakų eiliuotojas, kelionių bei humoristinių kūrinių autorius. Išleido dar kelis eilėraščių rinkinius, dokumentinį pasakojimą „Kelionės į Šiaurę“, folkloro stilizacijos knygas „Dangus griūva“, „Jurgio Paketurio klajonės“, išvertė L. Tolstojaus, H. Ibseno, F. Schillerio, W. Shakespeare’o kūrinių.

K. Borutą ypač išpopuliarino romanai „Mediniai stebuklai“ (1938) ir „Baltaragio malūnas“ (1945). Pagal pastarąjį sukurtas lietuvių kino klasikos šedevras „Velnio nuotaka“.



Kiti taip pat domėjosi


2021-09-23

Kai skaitai mokykloje, tai ta istorija atrodo tokia 'lievoka' žargonu tariant :D bet paskui jau suagus ji pasimato visai kitaip. Veikėjai, kurių chrakteriai atspindi tam tikras visuomenės dogmas, pati istorija - laisvės kainos pajautimas. Super, tikrai rekomenduoju!

Parašykite atsiliepimą apie "Baltaragio malūnas, arba Kas dėjosi anuo metu Paudruvės krašte"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Klasikinė lietuvių literatūra

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Baltaragio malūnas, arba Kas dėjosi anuo metu Paudruvės krašte", Kazys Boruta. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Kazys Boruta su knyga "Baltaragio malūnas, arba Kas dėjosi anuo metu Paudruvės krašte" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Baltaragio malūnas, arba Kas dėjosi anuo metu Paudruvės krašte" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Kazys Boruta. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Baltaragio malūnas, arba Kas dėjosi anuo metu Paudruvės krašte" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Baltaragio malūnas, arba Kas dėjosi anuo metu Paudruvės krašte" perkama kartu