NAUJIENA! -30% nuolaida visai BIOK kosmetikai! Naršykite čia >>

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Frankenšteinas

5.0
(4 įvertinimai) Įvertinkite
Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime


Apsilankykite!
Populiariausios knygos
Naujos knygos
Knygų išpardavimas
2022-01-26 Dovilė

Labai geras romanas. Gaila tik, kad greitai susiskaitė


Šiuo metu neparduodama

2024-04-30 11.99 SoldOut

Knygos "Frankenšteinas" aprašymas

Mary Shelley gotikinis siaubo romanas „Frankenšteinas“ yra vienas žymiausių šio žanro kūrinių. Neseniai 200-ąjį gimtadienį atšventusioje knygoje nagrinėjamos etinės eksperimentų su žmogaus gyvybe temos, kurios dar ilgai nepraras aktualumo.

Nors vardas Frankenšteinas daugeliui neskaičiusių knygos asocijuojasi su pabaisa, iš tiesų tai yra knygos veikėjo ir pabaisos kūrėjo pavardė. Gydytojas, mokslininkas Viktoras Frankenšteinas bando išsiaiškinti, kur slypi gyvybės paslaptis. Jis iš įvairių mirusių žmonių kūnų sukuria naują gyvą būtybę. Tačiau pamatęs savo kūrinį Frankenšteinas pasišlykštėja ir atsiriboja, nebenorėdamas turėti nieko bendro.

Bevardė būtybė yra ne tik gyva. Iš lavonų sudarytas monstras jaučia ir nori pažinti pasaulį. Mylėti. Turėti draugų. Bendrauti. Tačiau žmonės jo bijo, bjaurisi ir atstumia. Galiausiai Frankenšteino kūrinys pradeda jausti neapykantą ir ima persekioti mokslininką. Ji reikalauja sukurti dar vieną monstrą, su kuriuo galėtų draugauti. Tačiau Frankenšteinas nesiryžta, bijodamas, kad dirbtinai sukurta gyvybė gali sunaikinti žmoniją.

Šis siaubo romanas laikomas vienu iš fantastikos žanro pradininkų, o jame nagrinėjamos temos iki šiol kelia diskusijas. Kur yra mokslinių eksperimentų riba? Ar tikrai tai, ko nepažįstame ir bijome yra blogis? O gal patys jį sukuriame atstumdami kitokius? Ar kūrinys gali turėti daugiau žmogiškumo nei kūrėjas? Mary Shelley gotikinis siaubo romanas įveikė laiko išbandymą – knyga vis dar aktuali ir populiari. „Frankenšteino“ siužetas įkvėpė daugybę menininkų. Romanas buvo ne kartą ekranizuotas, o pagrindinė idėja vėl ir vėl pasirodo įvairių žanrų kūriniuose.

Mary Shelley (1797-1851) – anglų rašytoja, sukūrusi įvairaus žanro tekstų ir išgarsėjusi 1818 metais išleistu romanu „Frankenšteinas“, kurį parašė būdama devyniolikos metų. Knyga buvo išleista anonimiškai, tačiau iš karto sulaukė daug dėmesio. Prabėgo 200 metų, tačiau kūrinys vis dar nagrinėjamas apžvalgose, apie jį dažnai diskutuojama.

Iš anglų kalbos vertė Irena Aleksaitė

Trumpas aprašymas niekada neatstos geros klasikos knygos, tad kviečiame ją įsigyti internetu. Pirkti online paprasta, saugu, o dažnai ir pigiau – akcijos ir išpardavimai vilioja tikrai geromis kainomis. Sunku išsirinkti? Atsižvelkite į leidinių aprašymus, kuriuose rasite trumpą santrauką, puslapių skaičių, ištraukų, o kartais ir skaitytojų atsiliepimų.


  • Pavadinimas originalo kalba: Frankenstein: or The Modern Prometheus
  • Autorius: Mary Shelley
  • Leidėjas: Obuolys
  • Išleidimo metai: 2021
  • Knygos puslapių skaičius: 336
  • Formatas: 14x20, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786094842566
  • Vertėjas: Irena Aleksaitė
  • Iš kokios kalbos versta: anglų

Kiti taip pat domėjosi


2022-01-26

Labai geras romanas. Gaila tik, kad greitai susiskaitė

2021-09-19

Super knyga, įdomus ir užkabliuojantis siužetas

2021-09-14

Knygoje paliečiame aktuali problema ir šioms dienoms, kur visgi ta riba tarp etikos ir mokslo pažangumo, nors knyga ir siaubo žanro, bet man labai patiko, buvo įdomu skaityti, knyga tikrai mano dėmesį sukaustė

2021-08-26

Puikus romanas

Parašykite atsiliepimą apie "Frankenšteinas"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Klasikiniai detektyvai ir trileriai

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Frankenšteinas", Mary Shelley. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Mary Shelley su knyga "Frankenšteinas" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Frankenšteinas" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Mary Shelley. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Frankenšteinas" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Frankenšteinas" perkama kartu