NAUJIENA! -30% nuolaida visai BIOK kosmetikai! Naršykite čia >>

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Tortilijų kvartalas

Kaina: 10,60 €
Kaina su kodu: 7,42 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
  • Pristatysime: per 18-26 val.*
Knygą turime sandėlyje

2024-04-30 10.597 InStock
Į krepšelį 7,42 € -30% su kodu
PATOGU

Knygos "Tortilijų kvartalas" aprašymas

Johno Steinbecko romanas „Tortilijų kvartalas“ pasakoja vienos visiškai neformalios bendruomenės ir jos lyderio Denio gyvenimą Kalifornijos mieste Monterėjuje, maždaug trečiame XX a. dešimtmetyje.

Romaną „Tortilijų kvartalas“ sudaro septyniolika istorijų, pasakojančių kaip bendruomenė gimė, vystėsi, augo, tapo sąjunga ir žlugo. Johnas Steinbeckas romano įžangoje ją pristato kaip karaliaus Artūro apvaliojo stalo reinkarnaciją, o aplink stalą sėdinčiais riteriais tampa Denio bendražygiai ir romano herojai. Herojai, pasakojantys savo istorijas apie vienybę, džiaugsmą, linksmybes, nuotykius bei visos šios patirties apmąstymus ir apkalbėjimus.

Monterėjus išsidėstęs ant kalvos šlaito tarp įlankos ir tankaus pušyno. Žemesnėje šlaito dalyje gyvena amerikiečiai, italai, žvejai ir konservų fabrikų darbininkai. Kalvos viršuje, toje vietoje, kur miestas susilieja su mišku, ir baigiasi asfaltas bei apšvietimas, įsitvirtinę seniausi Monterėjaus gyventojai – paisanai, pagrindiniai romano „Tortilijų kvartalas“ veikėjai.

Paisanai gyvena medinėse trobelėse, jų kiemai apžėlę krūmais, o virš stogų siūbuoja pušys. Paisanai nedalyvauja amerikietiškose verslo ir verslumo lenktynėse, o iš kitos pusės žiūrint – ir JAV nenori jų įtraukti į šias lenktynes – juk paisanai neturi jokios nuosavybės.

Iš kur jie kilę? Johnas Steinbeckas rašo, kad paisanas yra ispanų, indėnų, meksikiečių ir šiaip įvairiausių kitų europiečių palikuonis. Jo protėviai Kalifornijoje apsigyveno XIX a. pradžioje, angliškai jis kalba kaip paisanas, ispaniškai – irgi kaip paisanas. Jei praeivis jo paklaustų, kokios jis yra tautybės, paisanas su pasipiktinimu atsakytų, kad yra grynakraujis ispanas.

Denis yra ir buvo paisanas, jis užaugo Tortiljų kvartale, ten jį visi mylėjo, kaip beje, ir visus kitus triukšmingus kvartalo vaikus. Beveik su kiekvienu kvartalo gyventoju Denį siejo giminystės arba romantiškos draugystės ryšiai. Denis turėjo tik vieną, nežymų, bet romano siužetui svarbų išskirtinumą. Jo senelis Tortiljų kvartale buvo labai svarbus asmuo – jis turėjo du namukus ir visi jį gerbė už turtą, kurį Denis paveldėjo ir kuriame (bei aplink jį) įvyko visos istorijos.

Johnas Steinbeckas (1902 – 1968) yra garsus, daugelio visame pasaulyje žinomų knygų („Apie peles ir žmones“, 1937, „Rūstybės kekės“, 1939, „Mūsų nerimo žiema“, 1961) autorius, 1962 metais apdovanotas Nobelio premija už literatūrą.

Iš anglų kalbos vertė Virgilijus Čepliejus


  • Nobelio literatūros premijos laureato knyga

  • Autorius: John Steinbeck
  • Serija: Munken Premium
  • Leidėjas: Jotema
  • Išleidimo metai: 2019
  • Knygos puslapių skaičius: 208
  • Formatas: 15x21, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9789955138631

Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Tortilijų kvartalas"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Klasika. Užsienio literatūra

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Tortilijų kvartalas", Džonas Steinbekas (John Steinbeck). Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Džonas Steinbekas (John Steinbeck) su knyga "Tortilijų kvartalas" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Tortilijų kvartalas" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Džonas Steinbekas (John Steinbeck). Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Tortilijų kvartalas" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Tortilijų kvartalas" perkama kartu